Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Et slikt israelsk dronefly trodde Hizbollah at de hadde maktet å utmanøvrere natt til onsdag. Foto: Palestinian Solidarity Project, flickr.com

– Israel bak Hizbollah-eksplosjon

Den kraftige eksplosjonen skjedde på et av Hizbollahs våpenlagre, i et område hvor det er ulovlig å lagre våpen etter FNs resolusjon 1701.

I et område hvor den shia-muslimske bevegelsen Hizbollah har stor oppslutning i den sørlige byen Tyre i Libanon, kunne innbyggerne natt til onsdag høre en massiv eksplosjon. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Det blir antatt at eksplosjonen var knyttet til et av Hizbollahs våpenlager.

Ifølge FNs resolusjon 1701 har ikke terrorgruppen lov å lagre våpen i dette området. Det ble tydelig at Hizbollah hadde noe å skjule, da libanesiske sikkerhetsstyrker ble nektet tilgang til det Hizbollah-sikrede eksplosjonsstedet. Yedioth Aharonoth skriver at UNIFIL nå vurderer å etterforske hendelsen.

Mange eksplosjoner har rammet Hizbollahs våpenlagre de siste årene, trolig som følge av dårlig vedlikehold og sikring av våpen.

– Israel bak eksplosjon
Onsdag kveld  hevdet imidlertid den amerikanske bloggeren Richard Silverstein at det er Israel som står bak eksplosjonen. Han bruker en kilde han mener har «betraktelig militær erfaring».

– Israels militære etterretningstjeneste (Aman) har slått til mot Hizbollah med vilje, ved å krasjlande et bombebærende dronefly i Sør-Libanon, skriver han.

Silverstein forklarer hvordan dette skal ha blitt utført:

– I over et år har Hizbollah forsøkt å finne ut hvordan de kan ødelegge signalene som styrer dronen, slik at de ikke lenger kan fly. Når de oppdaget dronen som falt, må deres sjefer ha trodd at de endelig hadde oppdaget nøkkelen til suksess.

– Det ødelagte flyet er hvordan Aman dro Hizbollah inn i sitt nett. Deres soldater plukket selvsagt opp sitt angivelige etterretningstrofé og satte det på et stort våpenlager i området, som de hadde kontroll over. Da de var på innsiden av våpenlageret, detonerte Aman dronen og skapte en massiv eksplosjon, påstår bloggeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart