Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel angrep rakettleveranser fra Iran til Hizbollah

Et israelsk jagerfly av typen F-16I. (Illustrasjon: IDF)
Et israelsk jagerfly av typen F-16I. (Illustrasjon: IDF)
For andre gang på noen få dager har israelske fly natt til søndag bombet mål i Syria. - Målet for begge angrepene var leveranser av Fateh-110 raketter som var på vei fra Iran til Hizbollah, sier en vestlig etterretningskilde.

Lørdag bekreftet en anonym israelsk tjenestemann til nyhetsbyrået AP at israelske luftstyrker dagen før gjennomførte et angrep i Syria mot en leveranse av avanserte raketter. Målet var ikke et syrisk anlegg for kjemiske våpen, fortalte en sikkerhetskilde i regionen til nyhetsbyrået Reuters tidligere på dagen. Angrepet skal ha blitt godkjent i et hemmelig møte i den israelske regjeringens sikkerhetsutvalg torsdag kveld.

Søndag morgen rapporteres det om nok et angrep i Syria som det blir antatt Israel står bak. En vestlig etterretningskilde som gjengis av Ha’aretz sier begge angrepene rettet seg mot leveranser av Fateh-110 raketter. Denne avanserte målstyrte rakett-typen fra Iran har en rekkevidde på 300 kilometer og stor sprengkraft. Med denne raketten kan Hizbollah fra Sør-Libanon true alle de store israelske byene, og all vital infrastruktur, inkludert det israelske atomanlegget i Dimona. Den israelske raketteksperten Uzi Rubin sier til Jerusalem Post at Fateh-110 raketten er kraftigere enn Scud-raketter, og har et stridshode på et halvt tonn.

Syrisk TV meldte om store eksplosjoner i Damaskus-området i morgentimene søndag. Assad-regimets nyhetsbyrå la ansvaret på Israel for angrepet. Deres versjon er at angrepet rammet et militært forskningssenter. Det skal være det samme forskningssenteret som ble rammet i januar. Selv om eksplosjoner rammet i området med forskningssenteret, kan angrepene likevel ha vært rettet mot våpenleveranser som har vært lagret i området.

Arabiske kilder, noen av dem tilknyttet opposisjonsstyrker i Syria, melder at også andre mål i Syria er rammet av luftangrep.

Lørdag slo USAs president Barack Obama fast at Israel har rett til å stanse våpenleveranser til Hizbollah.

– Israelerne må med rette vokte seg for overføring av avanserte våpen til terrororganisasjoner som Hizbollah. Vi koordinerer tett med israelerne og forstå at de er veldig nære Syria, og de er veldig nære Libanon, sa Obama.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart