Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Forsvarsminister Avigdor Lieberman ser utover Israels nordlige grense. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman skuer utover grensen mellom Israel og Syria. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Lieberman: Den libanesiske hæren og Hizbollah er blitt helt sammensveiset

– Krig kan bryte ut når som helst i «nye Midtøsten», sier forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Det libanesiske militæret er så tett knyttet sammen med terrorgruppen Hizbollah at ikke lenger er mulig å skille mellom de to, sa forsvarsminister Avigdor Lieberman på en samling for israelske soldater. Forsvarsministeren sa også at Syria og Libanon er så knyttet sammen at landene er blitt én felles front, skriver Yedioth Ahronoth.

– Vi må forberede oss på ethvert scenario. Den nye virkeligheten gir oss nye utfordringer. Hvis vi en gang snakket om et libanesisk område, så er det ikke det lenger noe som eksisterer. Nå er et bare det nordlige området, sa Lieberman.

Han frykter Israel vil måtte krige på to fronter i neste krig. En front mot en samlet libanesisk og syrisk fiende i nord, og en annen front mot Hamas på Gazastripen.

– Uansett hva slags utvikling som vil finne sted, så vil det være ett område – Syria og Libanon sammen. Hizbollah og Assad-regimet sammen med alle regimets støttespillere. Når det gjelder den libanesiske regionen, snakker vi ikke lenger bare om Hizbollah, sa Lieberman, og pekte på den libanesiske hæren.

– Den libanesiske hæren er blitt en integrert del av Hizbollahs kampanje og under deres kommando. Den libanesiske hæren har mistet all sin uavhengighet, og har blitt uløselig knyttet sammen med Hizbollah, fortalte den israelske ministeren.

Det israelske forsvaret øver seg på en invasjon fra Libanon. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret gjennomførte nylig en stor militærøvelse ved den nordlige grensen. (Foto: IDF)

Forsvarsministeren frykter Israels fiender i framtiden vil koordinere sine angrep på den jødiske staten, for å sette den under størst mulig militært press.

– Og hvis neste kampanje utvikler seg – det spiller ingen rolle hvor det starter – i nord eller sør – vil det umiddelbart bli en kampanje på to fronter. Det vil ikke lenger være en kampanje på én front. Dette forbereder vi hæren på, sa han til soldatene.

Uttalelsene fra Lieberman blir sett på som en israelsk helomvending. Tidligere har det israelske forsvaret forsøkt å opprettholde den libanesiske hærens uavhengighet.

– Min grunnleggende overbevisning er at hvis du ønsker fred, må du være forberedt på krig. Den som vil ha fred må være forberedt på krig og jeg håper våre fiender på den andre siden vil tenke nøye gjennom hver handling de gjør mot staten Israel, så vi slipper å måtte illustrere styrken og evnen til det israelske forsvaret, advarte han.

Israel kjempet sin siste fullskala krig med Hizbollah under Den andre Libanon-krigen i 2006. Selv om det har vært rolig de siste ti årene, har stemningen ved den nordlige grensen vært spent. Det er antatt at Hizbollah har et arsenal på opp mot 150.000 kort-, medium- og langdistanseraketter. I tillegg til en styrke på 50.000 soldater.

En Hizbollah-leder sa nylig at terrorgruppen hadde over 10.000 soldater i det sørlige Syria som er klare til konfrontasjon med Israel. Hizbollah har kjempet ved Assad-regimets side i den seks år lange syriske borgerkrigen. Israel frykter Hizbollah, som er støttet av Iran, vil angripe den jødiske staten fra det sørlige Syria.

– Vi gjør alt vi kan for å unngå en ny krig, men i det «nye Midtøsten» er det en skjør virkelighet. Ting kan skje hvert øyeblikk, fra en dag til en annen, sa Lieberman.

Rakettangrep fra Gaza. (Foto: IDF)
Israel frykter de vil måtte krige på to fronter i neste krig – i nord og her fra Gaza sør. (Foto: IDF)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart