Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Her avfyres en iransk-produsent Fateh-110 rakett. Hizbollah skal ha tilgang på flere titalls slike. (Foto: Wikipedia)

Rapport: Hizbollah har flere titalls presisjonsraketter

Den libanesiske terrorgruppen skal også ha tilgang på avanserte kryssermissiler og minst 2000 droner.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Noe av det Israel frykter mest er at den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah i Libanon skal få tilgang på avanserte presisjonsraketter. Det vil gjøre den jødiske staten langt mer sårbar ved en fremtidig krig.

Hizbollah har i dag rundt 150.000 raketter siktet inn mot Israel fra sitt område i Sør-Libanon, men de færreste av disse er presisjonsstyrte. Med presisjonsstyrte våpen kan Hizbollah true samfunnskritiske mål i Israel.

Frykten for at Hizbollah skal få tilgang på slike våpen har gjort at det israelske forsvaret har gjennomført flere hundre luftangrep inne i Syria det siste tiåret. For å stanse våpenleveranser fra Iran gjennom Syria, eller for å ødelegge fabrikker hvor det produseres våpen til Hizbollah.

Iran har forsøkt å bruke den syriske borgerkrigen til å frakte våpen til sine allierte i Libanon og til å opprette våpenfabrikker i landet.

Men til tross for all innsatsen Israel har lagt ned for å forhindre at Hizbollah skal få tilgang på presisjonsstyrte våpen, skal den libanesiske terrorgruppen ha flere titalls slike våpen i sitt arsenal – kanskje over 100, ifølge en rapport fra israelske Alma Research and Education Center.

De fleste av de presisjonsstyrte rakettene som Hizbollah har tilgang på er mellomdistanseraketten Fatah-110 (også kjent som M600), som de har fått direkte fra Iran eller som er montert i Syria og overført til Libanon. Fateh-110 kan treffe et mål med tre meters nøyaktighet.

Hizbollah har også ha tilgang på andre avanserte våpen, som kryssermissiler, kystmissiler, luftvernmissiler og torpedoer. De skal også ha tilgang på minst 2000 droner av ulik sort, ifølge rapporten.

Nylig skal en drone fra Hizbollah ha flydd hele 30 kilometer inn på israelsk territorium før den ble oppdaget, skriver Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart