Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

21 israelere skadet i angrep fra Libanon

Israelske soldater og redningspersonell ved stedet hvor 14 sivilpersoner ble skadet i et angrep med panservernmissiler 12. november 2023. (Foto: Flash90)
Situasjonen fortsetter å tilspisse seg i Nord-Israel.

14 sivilpersoner ble skadet, en av dem alvorlig, da Hizbollah angrep det nordlige Israel med panservernmissiler søndag. I et annet angrep ble syv israelske soldater skadet i et granatangrep, skriver Times of Israel.

Sivilpersonen som var hardt skadet døde mandag av skadene.

De syv soldatene ble fraktet til sykehus med lettere skader.

Panservernmissilene traff flere biler i Dovev, som ligger nærme grensen mot Libanon. Noen av de skadde er elektrikere som var hentet inn for å reparere skader på en strømledning etter et annet angrep fra Libanon.

Det israelske forsvaret (IDF) sier de svarte på angrepet med å bombe Hizbollah-cellen som stod bak angrepet. De har også bombet flere andre Hizbollah-mål i det sørlige Libanon, inkludert et våpenlager.

I tillegg til å ha avfyrt panservernmissiler og granater ble det også avfyrt rundt 15 raketter fra det sørlige Libanon mot det nordlige Israel søndag. Fire av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Resten landet i øde områder og forårsaket ikke skader, opplyser IDF.

Den palestinske terrorgruppen Hamas sier det var en deres avdelinger i Libanon som stod bak søndagens rakettangrep.

Siden Hamas-massakren 7. oktober har det også vært spent på Israels nordlige grense mot Libanon. Flere personer er blitt drept og alvorlig skadet i angrep med raketter, panservernmissiler, droner og granater fra det sørlige Libanon. Tre israelske sivilpersoner og fire israelske soldater er drept i nærheten av Libanon-grensen siden 7. oktober.

På libanesisk side er over 80 personer drept. Det inkluderer minst 71 Hizbollah-terrorister og åtte palestinske terrorister. Også flere sivilpersoner skal være drept i forbindelse med kampene.

Alle israelske lokalsamfunn langs grensen mot Libanon er blitt evakuert på grunn av den spente situasjonen i Nord-Israel.

Flere biler tok fyr etter angrepet fra Hizbollah søndag 12. november:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart