Israelske soldater og redningspersonell ved stedet hvor 14 sivilpersoner ble skadet i et angrep med panservernmissiler 12. november 2023. (Foto: Flash90)

21 israelere skadet i angrep fra Libanon

Situasjonen fortsetter å tilspisse seg i Nord-Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

14 sivilpersoner ble skadet, en av dem alvorlig, da Hizbollah angrep det nordlige Israel med panservernmissiler søndag. I et annet angrep ble syv israelske soldater skadet i et granatangrep, skriver Times of Israel.

Sivilpersonen som var hardt skadet døde mandag av skadene.

De syv soldatene ble fraktet til sykehus med lettere skader.

Panservernmissilene traff flere biler i Dovev, som ligger nærme grensen mot Libanon. Noen av de skadde er elektrikere som var hentet inn for å reparere skader på en strømledning etter et annet angrep fra Libanon.

Det israelske forsvaret (IDF) sier de svarte på angrepet med å bombe Hizbollah-cellen som stod bak angrepet. De har også bombet flere andre Hizbollah-mål i det sørlige Libanon, inkludert et våpenlager.

I tillegg til å ha avfyrt panservernmissiler og granater ble det også avfyrt rundt 15 raketter fra det sørlige Libanon mot det nordlige Israel søndag. Fire av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Resten landet i øde områder og forårsaket ikke skader, opplyser IDF.

Den palestinske terrorgruppen Hamas sier det var en deres avdelinger i Libanon som stod bak søndagens rakettangrep.

Siden Hamas-massakren 7. oktober har det også vært spent på Israels nordlige grense mot Libanon. Flere personer er blitt drept og alvorlig skadet i angrep med raketter, panservernmissiler, droner og granater fra det sørlige Libanon. Tre israelske sivilpersoner og fire israelske soldater er drept i nærheten av Libanon-grensen siden 7. oktober.

På libanesisk side er over 80 personer drept. Det inkluderer minst 71 Hizbollah-terrorister og åtte palestinske terrorister. Også flere sivilpersoner skal være drept i forbindelse med kampene.

Alle israelske lokalsamfunn langs grensen mot Libanon er blitt evakuert på grunn av den spente situasjonen i Nord-Israel.

Flere biler tok fyr etter angrepet fra Hizbollah søndag 12. november:

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart