Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avviser sammenligninger med Tyskland eller nazister

Justisminister Yosef Lapid er Holocaust-overlever. I søndagens regjeringsmøte skapte han konflikt da han sammenlignet tv-bildene fra Rafah av en eldre palestinsk kvinne på leting etter sine medisiner, med sin egen bestemor under andre verdenskrig.
– Ødeleggelsen av hus må stanse, sa Lapid.
Flere regjeringskollegaer reagerte kraftig på det de oppfattet som en sammenligning mellom IDFs sikkerhetstiltak og nazistenes krigføring. Forsvarsminister Shaul Mofaz oppfordret Lapid til å trekke seg.
Etter møtet sa justisministeren at han ikke hadde tanker om å sammenligne IDFs handlinger med nazistenes, skriver Jerusalem Post.
– Jeg sa helt konkret at jeg ikke sammenligner dette med nazistene eller tyskerne, men jeg tenkte – da jeg så tv-bildene av en eldre kvinne som krabbet rundt i ruinene av sitt hjem på let etter sine medisiner – hva jeg ville sagt hvis det var min egen bestemor. Jeg tror vi må være humane og jødiske, og ikke bare effektive når det kommer til sikkerhetsaspektene, forklarte Lapid.
Helseminister Dan Naveh hadde også besteforeldre som ble drept i Holocaust.
– Du kan argumentere mot husødeleggelse, men du kan ikke dra sammenligninger som dette, kritiserte Naveh på regjeringsmøtet.
Ordfører i nasjonalforsamlingen Knesset sa Lapids kommentarer var ødeleggende for Israel og deres legitime krig mot terror. (24.05)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart