Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF vil hindre kidnappinger for enhver pris

De israelske forsvarsstyrkene vurderer å styrke en gammel retningslinje som gir instruks om å forhindre kidnappinger for enhver pris, også eventuelt på bekostning av livet til den kidnappede soldaten. Retningslinjen er kjent i Israel som Hannibal-protokollen, og ble innført på 1980-tallet.

I praksis har retningslinjen ikke blitt fulgt opp i noen særlig grad, fordi den enkelte avdelingssjef har valgt bort å videreformidle den, eller gitt den en egen tolkning. Mange mener livet til den kidnappede soldaten må verdsettes så mye, at man for eksempel ikke skyter mot kjøretøyet som gisseltakerne trekker seg tilbake med. Da Gilad Shalit ble kidnappet i 2006 ble det ikke skutt mot kidnapperne under deres tilbaketrekning.

Andre offiserer har tolket Hannibal-protokollen på en streng måte. I forbindelse med Gaza-krigen i 2008/2009 ga en kommandant i Golani brigaden ordre til soldater om å blåse seg selv i luften med en håndgranat dersom de var i fare for å bli kidnappet. Forsvarssjef Benny Gantz skal nå formulere en mer klar og enhetlig retningslinje på dette området.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart