Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Soldater fra Givati-brigaden. (Foto: IDF)
Soldater fra Givati-brigaden. (Foto: IDF)

Bataljonsjef avskjediget

De israelske forsvarsstyrkene håndhever budet "Du skal ikke la fiendtlige terrorgrupper få sjanse til å kidnappe dine soldater" strengt.

Sist uke skjedde det som aldri skal skje – en israelsk soldat ble etterlatt i en palestinsk landsby alene, mens resten av avdelingen dro fra ham. Det har fått konsekvenser for bataljonssjefen.

Oberstløytnant Muli Cohen er blitt avskjediget som kommandant for sin bataljon etter at sambandsmannen hans ble etterlatt i en palestinsk landsby under et rutineoppdrag, melder Yedioth Aharonoth.

 

Dro uten sambandsmannen

Sist onsdag gikk en panseravdeling inn i Budrus, en landsby ikke langt fra Ramallah for en rutineøvelse. Troppene forlot landsbyen etter kort tid, men uten bataljonsjefens sambandsmann.

Palestinske innbyggere hevder de hjalp soldaten å finne tilbake til avdelingen sin, men IDF avviser dette på det sterkeste. En militær jeep skal ha hentet ham flere minutter etter at de andre hadde reist.

IDFs stabsjef Benny Gantz bestemte seg for å suspendere bataljonsjefen etterpå. IDFs talsmannskontor opplyser at avgjørelsen ble tatt på grunnlag av både profesjonelle og normative aspekter ved oppførselen hans.

Militære kilder sier til Yedioth Aharonoth at Cohen antageligvis ikke vil returnere til sin stilling som bataljonsjef.

– Offiseren etterlot ikke bare en annen soldat, men bataljonsjefens sambandsmann, med andre ord en direkte underordnet soldat, sier en kilde til avisen.

 

Gjør alt for å forhindre kidnapping

Israelske soldater har instruks om å gjøre alt mulig for å forhindre en mulig kidnapping. Soldatene har til og med lov til å skyte på mulige kidnappere. Hæren har nylig definert terroristorganisasjoners motivasjon til å kidnappe israelske soldater som høyere enn noensinne, etter at Gilad Shalit ble løslatt mot 1027 palestinere som satt i israelske fengsler.

– Hendelsen [i Budrus] var helt klart en alvorlig operasjonsfiasko. Fienden bare venter på en mulighet til å kidnappe en soldat – spesielt på hjemmebane, sier en offiser fra Judea og Samaria-divisjonen til Yedioth Aharonoth.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart