Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Reservesoldater på øvelse. (Foto: IDF)
Reservesoldater på øvelse. (Foto: IDF)

– Reservetjenesten på randen av kollaps

Femten kommandører i reservestyrkene har sendt brev til Netanyahu, Gantz og Barak, der de advarer mot at regjeringens politikk kan tvinge hele reservetjenesten i kne.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I brevet til statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Ehud Barak og forsvarssjef Benny Gantz, hevder de at regjeringen «har en politisk tradisjon for å bryte løfter de har gitt til reservestyrkene».

– Reservesoldatene er ikke husdyr i Knessets dyrepark. Vi er en militær sektor – og akkurat som dere kan også vi prøve å vri oss unna vårt ansvar, skriver de.

Dersom ikke regjeringen begynner å ta reservetjenesten på alvor, frykter avsenderne at det snart ikke vil være soldater igjen til å «beskytte deres [Knesset-]seter, eller deres hjem».

– Gi oss det vi fortjener!
– Militæret har glemt hvordan de skal trene til de mest elementære ting, fordi det ikke er noe budsjett. Vi mangler ekstremt mange treningsdager og troppene er lei, skriver de videre.

– La oss begynne med å gi alle som tjener landet maksimalt, både i IDF og i det sivile liv. Da trenger vi ikke konstant å behandle spørsmålet om hvorfor ikke alle er villige til å dele [den militære] byrden, mener kommandørene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart