Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)

Soldat drept av mine på Golan

Korporal Roee Alfi ble drept under et mineryddingsoppdrag på Golan-høyden tirsdag. To andre soldater ble også lettere såret da en gammel mine rettet mot kjøretøy eksploderte.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den ferske rekruttsoldaten Roee Alfi ble drept under en mineryddingsoppdrag på Golan-høyden nær Moshav Yonatan tirsdag formiddag. 19-åringen hadde begynt sin treårige førstegangstjeneste kun for noen få måneder siden. To andre soldater ble lettere skadet, melder Yedioth Aharonoth.

Alfi er en del av ingeniørkorpset, som var på stedet for å få avansert mineryddingstrening. En av minene skal plutselig ha gått av, mens Alfi og medsoldatene ryddet i et område. Medisinsk personell ble tilkalt og de erklærte ham død umiddelbart. Minen var laget for å trenge gjennom pansrede kjøretøy og var derfor langt kraftigere enn normale miner rettet mot mennesker.

En offiser i ingeniørkorpset forklarer at IDF nå etterforsker hendelsen, men at årsaken til hendelsen fortsatt er uklar.

– Det var ikke en mine som ikke var funnet fra før. Den var avdekket og merket [for å bli fjernet] i dag, sammen med andre miner. Det var en israelsk mine som vi hadde fått informasjon om, sier offiseren.

I mars 2011 vedtok Knesset at alle miner i Israel skal fjernes, etter at en tenåring ble hardt såret da en mine gikk av under en familietur på Golan-høydene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart