Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette bildet er historisk

Indiske kommandosoldater border et indisk C130J-fly på vei til militærøvelse i Israel. (Foto: Det indiske luftforsvaret)
Indiske kommandosoldater border et indisk C130J-fly på vei til militærøvelse i Israel. (Foto: Det indiske luftforsvaret)
70 fly fra åtte forskjellige nasjoner deltar i en stor øvelse i Israel.

En delegasjon fra det indiske luftforsvaret landet onsdag i Israel for å delta i Blått flagg-øvelsen, som arrangeres hvert andre år. Øvelsen vil pågå fra 2. til 16. november ved flybasen Ovda sør i Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Ifølge det indiske forsvarsdepartementet er det første gang det indiske luftforsvaret deltar i en militærøvelse med det israelske luftforsvaret.

India vil delta i øvelsen med et fly av typen Super Hercules C-130J, et fly som brukes i spesialoperasjoner, og kommandosoldater fra den indiske elitestyrken Garud.

– Øvelsen gir oss en plattform hvor vi kan dele kunnskap og erfaring. Det vil forbedre den operasjonelle kapasiteten til deltakerne, uttaler departementet.

Men India er ikke det eneste landet som deltar i militærøvelsen for første gang. Det gjør også Tyskland og Frankrike. I årets øvelse deltar nesten 70 fly fra åtte ulike nasjoner. Hundrevis av piloter er med på øvelsen. Det er første gang så mange utenlandske fly og piloter deltar i en øvelse i Israel.

I tillegg til Israel, India, Tyskland og Frankrike deltar også Hellas, Italia, Polen og USA i øvelsen med både fly og mannskap. Under øvelsen skal de blant annet øve på å håndtere trusselen fra bakke-til-luft-missiler.

De siste årene har Israel og India utviklet et tett og nært samarbeid. Det folkerike landet har blant annet investert 21 milliarder kroner i et israelsk luftvernsystem. India har de siste årene også kjøpt raketter, rakettkastere og droner fra Israel.  I juli var Indias statsminister Narendra Modi på et historisk besøk i Israel, som den første indiske statsministeren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart