Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels første kvinnelige stridsvognkommandører

Sersjantene Shiran (t.v.), Charlotte, Osnat og Noga er Israels første kvinnelige stridsvognkommandører. De har akkurat fullført 16 uker med knallhard trening. I midten brigadegeneral Guy Hasson. (Foto: IDF)
Sersjantene Shiran (t.v.), Charlotte, Osnat og Noga er Israels første kvinnelige stridsvognkommandører. De har akkurat fullført 16 uker med knallhard trening. I midten sitter brigadegeneral Guy Hasson. (Foto: Det israelske forsvaret)
Fire kvinner har brutt en barriere i det israelske forsvaret.

Det israelske forsvaret (IDF) erklærer sitt pilotprogram for å få kvinner til å bli stridsvognkommandører for en suksess, etter at fire kvinnelige soldater for første gang har fullført hærens kurs for stridsvognkommandører. Kurset bestod av 16 uker med knallhard trening, skriver det israelske forsvaret.

– Dette var en suksess, både ut ifra instrukser og operasjonelt perspektiv. Soldatene oppnådde alle målene som var satt for dem, sier oberstløytnant Benny Aharon, som har hatt ansvaret for opplæringen av kommandørene.

Pilotprogrammet ble utviklet for å avdekke om mannskapet på fire, i en stridsvogn som skal operere i «i rutinemessige sikkerhetsoperasjoner», kunne bestå av bare kvinner. Det betyr inne på israelsk territorium eller rett utenfor, om nødvendig. Det gjelder ikke i krig eller langt bak fiendens linjer.

En kvinnelige tankkommandør på toppen av en israelsk tanks. (Foto: Det israelske forsvaret)
En kvinnelige stridsvognkommandør på toppen av en israelsk stridsvogn. (Foto: Det israelske forsvaret)

Fram til nå har ikke kvinner kunne tjenestegjøre i en panserbataljon fordi man har ment at de ikke har vært fysisk sterke nok til å håndtere rollene.

– Spørsmålet var om fire kvinner kunne operere en stridsvogn i et rutinemessig sikkerhetsoppdrag. Svaret på det spørsmålet er ja, sier Aharon.

Selv om pilotprogrammet har vært en suksess, er det flere som er kritiske til at kvinner skal operere stridsvogner og mener det kan svekke stridsevnen. De mener forsvaret ikke kan være en likestillingsarena.

Her kan du se en video som er publisert av det israelske forsvaret:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart