Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Slik ser tunnelen som ble ødelagt ut på innsiden. Den skal ha gått 200 meter inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Slik ser tunnelen som ble ødelagt ut på innsiden. Den skal ha gått 200 meter inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)

IDF ødela terrortunnel som gikk over 200 meter inn på israelsk territorium

Israel har oppdaget og ødelagt 15 terrortuneller på ett år.

Det israelske forsvaret ødela torsdag 11. oktober en tunnel fra Gazastripen som gikk over 200 meter inn på israelsk territorium. Tunnelen skal starte ved Khan Younis sør på Gaza og er flere kilometer lang. Den skal være en del av et «nettverk av militære tuneller», skriver Times of Israel.

Hamas skal ha gravd tunellen med en ny type teknikk for å gjøre det vanskeligere for det israelske forsvaret å avdekke gravearbeidet.

– Måten denne tunnelen ble bygget på indikerer at Hamas prøver å utfordre våre mottiltak. De har endret måten de graver tunnelene på for å gjøre det vanskeligere for oss å oppdage dem, sier IDF-talsmann Jonathan Conricus.

Dette skal være den 15 tunnelen Israel har ødelagt siden oktober 2017. Den skal ikke ha vært i «umiddelbar nærhet av israelsk bebyggelse», men ble likevel sett på som en trussel mot Israel.

I løpet av de to siste årene har det israelske militæret tatt i bruk en rekke teknologiske tiltak for å oppdage tunnelene, som Israel frykter Hamas og andre terrorgruppen vil bruke til å utføre angrep inne i Israel.

Forsvarsdepartementet bygger også en underjordisk barriere rundt Gazastripen for å bekjempe disse tunnelene. Den skal være ferdig neste år.

Tunnelene som Hamas bygger fra Gazastripen og inn i Israel tar flere år å grave, bruker verdifulle bygningsmaterialer og koster titalls millioner kroner.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart