Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den israelskproduserte stridsvognen Merkava IV er kåret til en av verdens beste. (Foto: Wikimedia Commons)
Den israelsk-produserte stridsvognen Merkava IV er kåret til en av verdens beste. (Foto: Wikimedia Commons)

Kåret til en av verdens beste

Den israelske stridsvognen Merkava IV på topp fem i verden.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det konservative amerikanske magasinet National Interest, som skriver om utenriksrelasjoner og forsvar, har kåret de fem beste stridsvognene i verden. Hver av de fem stridsvognene har unike kvaliteter som gjør dem til en farlig motstander på slagmarken. På fjerdeplass kommer den israelsk-produserte stridsvognen Merkava Mark IV, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Magasinet hyller den israelske stridsvognens pansring, som beskytter mannskapet mot skader selv om stridsvognen blir truffet av fienden.

– Israel er et lite land hvor tapet av menneskeliv går hardt inn på dem. Derfor har det israelske militæret bygget en stridsvogn hvor beskyttende pansring har høyeste prioritet, i tillegg til ildkraft, skriver National Interest.

– Merkava har utmerket pansring; kanonen og den skarpt vinklede fronten på stridsvognen er designet for å være maksimalt beskyttet fra alle vinkler. Stridsvognens motor er plassert i fronten, som skaper en tett masse mellom fiendens skudd og mannskapet, fortsetter det amerikanske magasinet.

Merkava IV er også utstyrt med Trophy-systemet, som kan stanse innkommende raketter og anti-tanks-missiler på vei mot stridsvognen.

På første plass på listen er den russiske stridsvognen T-90 A, på andreplass er amerikanske Abrahams M1, på tredjeplass den tyske stridsvognen Leopard 2 og på femteplass den britiske stridsvognen Challenger 2.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart