Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Åtte israelske jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt. Her ligger et F-16 i vannet. (Foto: Twitter)

Her står jagerflyet delvis under vann

Totalt åtte F-16 jagerfly ble skadet da en flybase i Sør-Israel ble oversvømt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En offiser i det israelske luftforsvaret (IAF) innrømmer at forsvaret gjorde en tabbe da de ikke flyttet jagerflyene fra en underjordisk hangar under det kraftige regnværet i forrige uke. Åtte jagerfly av typen F-16 ble skadet da hangarene på kort tid ble oversvømt ved flybasen Hatzor i det sørlige Israel.

– Det var en tabbe å ikke tømme de underjordiske hangarene, sier offiseren, som uttaler seg under betingelse av anonymitet til Times of Israel.

Ifølge luftforsvaret skal de åtte jagerflyene snart være operative igjen, men først må de repareres. Prisen blir trolig flere titalls millioner kroner. Det skal ha vært så mye som halvannen meter vann inne i flere av hangarene.

Fem av flyene fikk mindre skader i flommen, mens tre fly fikk større skader. Luftforsvarets operative evne ble dog ikke svekket som følge av flommen.

Regnet som førte til oversvømmelsen ved flybasen og andre steder i Israel i forrige uke var det kraftigste på flere tiår. Myndighetene får kritikk fra flere hold for ikke å ha bygget en infrastruktur som tåler store nedbørsmengder. Sju personer har så langt omkommet som følge av flom denne vinteren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart