Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

Syria: Israel har gjennomført et større luftangrep

Det israelske forsvaret skal ha stått bak et omfattende angrep mot iranske mål.

Israel har natt til onsdag 13. januar gjennomført et omfattende luftangrep mot en rekke mål i Syria nær grensen mot Irak, ifølge syriske medier. Dette er et område med stor iransk militær tilstedeværelse, som antas å bli brukt av Teheran til å flytte våpen rundt i regionen, skriver Times of Israel.

Angrepet, som angivelig var rettet mot mer enn 15 iranske anlegg, er det fjerde rapporterte angrepet fra Israel mot iranske mål i Syria i løpet av de siste to ukene. Det er en betydelig økning fra den normale frekvensen av slike angrep.

Ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået SANA var angrepet rettet mot mål i Boukamal og Deir Ezzor i det østlige Syria, hvor det er mye iransk-støttede militser. Selv om det er rapportert om angrep i dette området tidligere, er det uvanlig med israelske angrep ved grensen mellom Syria og Irak på grunn av utfordringene med å gjennomføre et angrep så langt borte fra Israel. Det er trolig grunnen til at et såpass stort antall mål er angrepet.

En amerikansk etterretningskilde med kjennskap til angrepet sier til AP at angrepet var basert på etterretning fra USA. USAs utenriksminister Mike Pompeo ble for øvrig nylig observert i møte med Mossad-sjef Yossi Cohen.

Målene for nattens angrep var varehus i Syria som ble brukt til å oppbevare og produsere iranske våpen. Den britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights, en syrisk opposisjonsorganisasjon, sier 18 anlegg ble truffet og at 31 krigere ble drept i angrepet. Sju av dem skal ha vært syriske soldater, mens resten var tilknyttet Iran.

Det israelske forsvaret har ingen kommentar til påstandene om at de står bak angrepet, som er i samsvar med deres politikk om å verken bekrefte eller avkrefte operasjoner i Syria, bortsett fra de som er represalier for angrep mot Israel.

IDF har likevel erkjent at de har stått bak mange luftangrep i Syria for å forhindre Iran i å etablere seg militært i nabolandet. I tillegg har de stanset våpenleveranser til Hizbollah og andre terrorgrupper som truer Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart