Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF: Palestinsk familie ble drept av Hamas-rakett

Terrorister på Gaza avfyrer raketter mot Israel i økende antall. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
Mange av rakettene som terrorister på Gaza avfyrer mot Israel lander inne på Gaza. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
Rundt 700 av de over 3500 rakettene som er avfyrt mot Israel har landet inne på Gazastripen.

Det israelske forsvaret sier en eksplosjon som drepte åtte medlemmer av en palestinsk familie i den første dagen med kamphandlinger ble forårsaket av en feilskutt palestinsk rakett, ikke et israelsk luftangrep, skriver Times of Israel.

Talsmann for forsvaret, Jonathan Conricus, sier raketten ble avfyrt fra Gaza, men nådde aldri Israel, landet på Gaza og «drepte nesten en hel familie».

Helsemyndighetene på Gazastripen, som styres av Hamas, la skylden for dødsfallene på Israel. Flere internasjonale og norske medier gjorde det samme. Nå har det israelske forsvaret undersøkt hendelsen og konkludert med at ikke kan ha vært et israelsk angrep som drepte familien.

En høytstående militær offiser sier undersøkelser viser at Israel ikke bombet det aktuelle området i det tidsrommet familiemedlemmene ble drept. Dermed kunne det heller ikke være et israelsk luftangrep som drepte dem.

Offiseren sier også at rundt 700 av de over 3500 rakettene som palestinske terrorister har avfyrt mot Israel, har landet inne på Gazastripen. Flere av dem skal ha drept og skadet sivile palestinere, men offiseren gir ikke noen tall på hvor mange som er blitt skadet og drept av de feilskutte rakettene.

I 2019 ble Israel beskyldt av Amnesty International for å ha bombet et sivilt kontor på Gazastripen, men en amerikansk journalist så hva som skjedde:

«Israel traff ikke denne bygningen. Det var en rakett feilsendt fra Gaza. Jeg stod på andre siden av gaten da det skjedde», skrev han etter hendelsen. Amnesty skrev senere at det var motstridende meldinger, men beklaget aldri.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart