Bli aktiv for Israel nå!

Disse sju kvinnene har fullført offisererutdannelsen til grensepolitiet. Det er rekordmange. (Foto: Grensepolitiet)

Rekordmange nye kvinnelige offiserer i grensepolitiet

– Jeg er stolt over å kunne tjenestegjør her, sier den nye offiseren Maayan Sadeh.

Sju kvinner fullførte nylig det israelske grensepolitiets offiserutdannelse, to av dem med skryt for fremragende prestasjoner. Aldri tidligere har så mange kvinner fullført offiserutdannelsen i grensepolitiet, skriver Israel Hayom.

– Jeg er så stolt av å kunne tjenestegjøre i en enhet hvor verdiene er basert på like muligheter og hvor jeg føler at jeg kan få oppfylt mitt potensiale som kriger og offiserer i grensepolitiet, sier den nye offiseren Maayan Sadeh.

De sju kvinnene var en del av et kull på 23 kandidater, som nå blir offiserer i det israelske politiet. Grensepolitiet var banebrytende i å integrere kvinner i kamproller. Allerede i 1995 fikk en kvinne for første gang en kamprolle i grensepolitiet, som siden har gjort mye for å integrere flest mulig kvinner inn i enheten.

– Jeg er beæret over å bli offiserer, som for meg symboliserer den lange reisen jeg har vært på. Det er i dag helt naturlig for kvinner å bli offiserer og soldater akkurat som mannlige offiserer og soldater. Her i grensepolitiet blir kvinnelige soldater utdelt viktige posisjoner i de mest utfordrende stedene, sier Reut Nahmias, som også er nyutdannet offiserer.

Grensepolitiets visekommisær Amir Cohen har en klar policy på å integrere kvinnelige soldater i kommandostillinger og bruke dem i hele styrken. At stadig flere kvinner ønsker å bli offiserer viser søkertallene. I det nye offiserkullet til grensepolitiet er det hele 16 kvinnelige kadetter.

Hovedoppgaven til grensepolitiet er å sikre Israels grenser, men de blir også brukt til å hjelpe de israelske forsvarsstyrkene, til terrorbekjempelse og til å gjennomføre politioppgaver på Vestbredden og i Jerusalem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
0

Your Cart