Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et nødbluss skytes opp i området hvor helikopteret styrtet natt til tirsdag 4. januar. (Foto: Flash90)

To døde da militærhelikopter styrtet

Et militærhelikopter styrtet utenfor kysten av Haifa. Et tredje besetningsmedlem overlevde.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

To piloter fra det israelske forsvaret døde natt til tirsdag, da helikopteret deres styrtet i sjøen utenfor byen Haifa i det nordlige Israel. Et tredje besetningsmedlem fikk moderate skader og ble sendt til sykehus.

Redningsmannskaper var raskt på stedet og fikk dratt alle tre ut av vannet, men for to av dem stod livet ikke til å redde. De er identifisert som oberstløytnant Erez Sachyani og major Chel Fogel, skriver Times of Israel.

– Dette er en veldig trist natt. På vegne av innbyggerne i Israel sender jeg mine dypeste kondolanser til familiene til de drepte i helikopterulykken, og vi ønsker den skadde god bedring, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Ulykken skjedde under et treningsoppdrag. Helikopteret av typen Eurocopter AS565 Panther brukes hovedsaklig til oppdrag til sjøs og har muligheten til å lande på israelske marinefartøy, spesielt Sa’ar-5-klassen. Det israelske forsvaret har besluttet å sette alle helikopter av denne typen på bakken inntil videre. De vil foreløpig ikke spekulere i årsaken til ulykken, men omtaler det som en ulykke. Det kom ingen varsel før helikopteret styrtet.

Helikoptertypen som styrtet er rundt 25 år gammel, men skal ha vært i god stand. Helikopterne skal etter planen erstattes av et Seahawk-helikopter i løpet av de neste årene, en marineversjon av Blackhawk-helikopteret.

Det israelske forsvaret har vært rammet av flere dødelige helikopterulykker opp gjennom årene. I 2017 døde en pilot da et Apache-helikopter styrtet under landing. Co-piloten ble alvorlig skadet i ulykken.

I 2010 styrtet et Yasur-helikopter (Sikorsky CH-53 Sea Stallion) under en fellesøvelse med det rumenske luftforsvaret. Alle fem menneskene ombord omkom. Styrten ble trolig forårsaket av menneskelige feil.

I 1997 kolliderte to Yasur-helikopter i luften på vei til den daværende sikkerhetssonen i det sørlige Libanon. 73 soldater døde i det som er den dødeligste flykatastrofen i Israels historie.

Major Chel Fogel (t.v.) og oberstløytnant Erez Sachyani omkom i helikopterstyrten natt til 4. januar. (Foto: IDF)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart