Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Operasjonen mot Islamsk Jihad fortsetter

Røyk og flammer etter et israelsk luftangrep mot mål i Khan Younis på Gazastripen 5. august 2022. (Foto: Flash90)
Det israelske forsvaret sier de er klare for en langvarig operasjon mot terrorgruppen. I natt ble 19 terrorister pågrepet på Vestbredden.

Det israelske forsvaret fortsetter lørdag operasjonen mot den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad på Gazastripen. Minst 15 terrorister skal være drept i israelske luftangrep det siste døgnet, inkludert Tayseer Jabari, en av gruppens ledere, skriver Jerusalem Post.

Ifølge IDF har israelske jagerfly, droner, helikopter og stridsvogner truffet over 40 mål som tilhører terrorgruppen på Gazastripen. Målene inkluderer militærbaser, våpenproduksjon, våpenlager, observasjonsposter, rakettutskytningsramper og lignende.

Samtidig har Islamsk Jihad siden fredag kveld avfyrt over 160 raketter mot israelske byer i det sørlige og sentrale Israel. 130 raketter krysset inn på israelsk territorium, men de fleste ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Andre landet i øde områder eller i sjøen. 30 raketter nådde aldri Israel, men landet inne på Gazastripen.

Lørdag morgen fortsetter rakettangrepene fra Islamsk Jihad.

En person ble lettere skadet av et rakettangrep i et lokalsamfunn nær Gaza-grensen, men ingen har blitt alvorlig skadet. I tillegg har flere titalls personer fått behandling for sjokkskader etter rakettangrepene. Flere hundretusen israelere har tilbragt natt til lørdagen i et bomberom.

I tillegg til operasjonen mot Islamsk Jihad på Gazastripen har IDF også utført operasjoner mot terrorgruppen på Vestbredden. Natt til lørdag skal 19 personer tilknyttet terrorgruppen være pågrepet.

Islamsk Jihad er en mindre terrorgruppe enn Hamas, men er støttet direkte av Iran. Her kan du lære meg om terrorgruppen:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart