Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stort angrep fra Iran mot Israel

Det israelske rakettforsvaret Iron Dome skyter ned raketter. (Foto: Flash90)
Flere hundre iranske droner ble sendt mot Israel.

Det israelske forsvaret (IDF) bekrefter sent lørdag kveld at det iranske regimet har sendt over hundre droner mot Israel. IDFs talsperson Daniel Hagari sier dronene er sendt fra iransk territorium og at det vil ta flere timer før de når Israel.

– Sammen med våre partnere vil IDF operere med full styrke for å forsvare staten Israel – og det israelske folket. Dette er et oppdrag som vi er fast bestemt på å oppfylle, sier Hagari på en pressekonferanse natt til søndag.

Det kommer også rapporter om droner fra andre land, som Jemen.

Hagari sier det israelske luftforsvaret sporer dronene og at de vil gjøre alt i sin makt for å stanse dem. Russland har de siste årene brukt iranske droner til å angripe Ukraina med. Det er de samme dronene som nå er på vei mot Israel.

Ifølge enkelte rapporter skal det dreie seg om opp mot 500 droner. Det skal til nå være sendt tre bølger med droner mot Israel.

Rundt klokken 01.00 norsk tid nådde dronene israelsk luftrom:

Israels naboland Jordan sier i en uttalelse lørdag kveld at de vil skyte ned alle droner som krenker deres luftrom. De har også åpnet opp sitt luftrom for israelske jagerfly. Israelske medier melder om at israelske jagerfly er i gang med å skyte ned droner i både jordansk og syrisk luftrom.

Også britiske og amerikanske jagerfly deltar ifølge rapporter i mediene i nedskytingen av de iranske dronene.

Det er også fare for at angrepet vil bli fulgt opp med kryssermissiler og kanskje rakettangrep fra iranske allierte i Libanon og Syria. Det vil gjøre det betydelig vanskeligere for det israelske rakettforsvaret å stanse alle truslene.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier natt til søndag at Israel vil forsvare seg mot enhver trussel og gjøre det med besluttsomhet.

Tidligere lørdag opplyste israelske myndigheter at landet er i høyeste beredskap i frykt for et nærtstående iransk angrep. De informerte samtidig om at alle landets skoler vil være stengt de kommende dager. Det er også forbud mot store folkemasser.

Israel har de siste dagene vært i høyspenn i påvente av at iransk angrep, som svar på det angivelig israelske angrepet i Damaskus 1. april, hvor en leder i den iranske revolusjonsgarden ble drept i et luftangrep.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart