Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iransk general drept i luftangrep på Golan

Mohammad Ali Allahdadi. (Foto: Facebook, via Timesofisrael.com)
Mohammad Ali Allahdadi. (Foto: Facebook, via Timesofisrael.com)
Den iranske generalen Mohammad Ali Allahdadi var blant de drepte i et luftangrep på syrisk side av Golan-høydene søndag.

Ifølge utenlandske kilder gjennomførte israelske styrker et rakettangrep mot et mål på syrisk side av Golan-høydene søndag. Minst seks medlemmer av Hizbollah ble drept, inkludert Jihad Mughniyeh, sønn av Hizbollah-kommandanten som ble drept i et attentat i Damaskus i februar 2008.

Den israelske hæren har ikke bekreftet eller avkreftet at den stod bak, skriver Ha’aretz.

Mandag kommer det meldinger om at også seks iranere ble drept i angrepet.

– Det israelske angrepet drepte seks iranske soldater, inkludert offiserer, og seks medlemmer av Hizbollah. De var i en konvoi med tre kjøretøy, sier en anonym kilde til nyhetsbyrået AFP mandag. Dette skal være en kilde som står nær Hizbollah. Iranske tjenestemenn bekrefter at den iranske generalen Mohammad Ali Allahdadi er blant de drepte. Allahdadi skal ha vært i Syria som en militær rådgiver for styrker som er lojale til Bashar Assad.

Hizbollah skal også ha mistet sentrale folk i angrepet. Abu Ali Tabatabai blir beskrevet av Kanal 10 som leder for terrorgruppens offensive operasjoner. Mohammed Issa er ansvarlig for Hizbollahs operasjoner i Syria og Irak. Jihad Mughniyeh skal ha vært kommandant for Hizbollah på Golan-høydene. Ifølge en vestlige etterretningskilde som blir gjengitt av nyhetsbyrået Reuters, planla Mughniyeh nye angrep mot Israel.

Kilder som står Hizbollah nær sier det vil komme en hevn for angrepet, men det signaliseres at den shia-muslimske terrorgruppen ikke ønsker full eskalering til en krig nå.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart