Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utestengt fra Irans landslag på livstid

Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)
Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)
To iranske fotballspillere er bannlyst fra landslaget etter å ha spilt kamp mot israelere.

De iranske fotballspillerne Haji Safi og Masoud Shojaei er utestengt fra det iranske landslaget på livstid. Årsaken er at de spilte for sitt greske klubblag Panionios i en kvalifiseringskamp til Europa League mot israelske Maccabi Tel Aviv. Den iranske regjeringen forbyr sine innbyggere å delta i alle slags konkurranser mot israelere.

– Landet mitt er og har alltid vært min prioritet. Jeg har alltid jobbet helhjertet for å være en god representant for landet, skriver Shojaei i en melding på Instagram.

Fotballorganisasjonen FIFA, en sammenslutning av 221 nasjonale fotballforbund, har regler mot politiske innflytelse på landslaget. De har startet en undersøkelsessak mot Iran. I et brev til FIFA benekter Iran at det er snakk om en utestengelse, men nylig sa visesportsminister Mohammad Reza Davarzani at Shojaei og Safi ikke lenger var velkomne på Irans landslag, «fordi de har krysset landets røde linje».

Det er ikke første gang Shojaei hisser på seg myndighetene i hjemlandet. I juni oppfordret han den nylig gjenvalgte presidenten Hassan Rouhani til å løfte forbudet mot kvinnelige tilskuere i iranske stadioner, skriver Times of Israel.

Iran har vunnet seks av sine åtte kvalifiseringskamper og er allerede kvalifisert til fotball-VM i Russland neste år. Hvis de blir funnet skyldig av FIFA i involvering fra regjeringen, kan de risikere å miste VM-plassen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart