Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)
Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)

Utestengt fra Irans landslag på livstid

To iranske fotballspillere er bannlyst fra landslaget etter å ha spilt kamp mot israelere.

De iranske fotballspillerne Haji Safi og Masoud Shojaei er utestengt fra det iranske landslaget på livstid. Årsaken er at de spilte for sitt greske klubblag Panionios i en kvalifiseringskamp til Europa League mot israelske Maccabi Tel Aviv. Den iranske regjeringen forbyr sine innbyggere å delta i alle slags konkurranser mot israelere.

– Landet mitt er og har alltid vært min prioritet. Jeg har alltid jobbet helhjertet for å være en god representant for landet, skriver Shojaei i en melding på Instagram.

Fotballorganisasjonen FIFA, en sammenslutning av 221 nasjonale fotballforbund, har regler mot politiske innflytelse på landslaget. De har startet en undersøkelsessak mot Iran. I et brev til FIFA benekter Iran at det er snakk om en utestengelse, men nylig sa visesportsminister Mohammad Reza Davarzani at Shojaei og Safi ikke lenger var velkomne på Irans landslag, «fordi de har krysset landets røde linje».

Det er ikke første gang Shojaei hisser på seg myndighetene i hjemlandet. I juni oppfordret han den nylig gjenvalgte presidenten Hassan Rouhani til å løfte forbudet mot kvinnelige tilskuere i iranske stadioner, skriver Times of Israel.

Iran har vunnet seks av sine åtte kvalifiseringskamper og er allerede kvalifisert til fotball-VM i Russland neste år. Hvis de blir funnet skyldig av FIFA i involvering fra regjeringen, kan de risikere å miste VM-plassen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart