Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

To synagoger ble på under 24 timer angrepet i Iran. Blant annet skal Torarullene ha blitt ødelagt. (Illustrasjonsfoto: Amber Taber/Flickr)
To synagoger ble på under 24 timer angrepet i Iran. Torahrullene ble ødelagt. (Illustrasjonsfoto: Amber Taber/Flickr)

To synagoger vandalisert i Iran

Rev i stykker Torahrullene og kastet bønnebøker i toalettene.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

To synagoger i den iranske byen Shiraz er på under 24 timer vandalisert. Torahrullene, bønnebøker og rituelle objekter er ødelagt, skriver Ha’aretz.

Informasjonen kommer ifølge avisen fra Sam Kermanian, seniorrådgiver i den iransk-amerikanske jødiske forening, som har vært i kontakt med jøder i Shiraz. Det lokale jødiske miljøet tror at angrepene er utført av mer enn en person, men kjenner ikke til hvem angriperne er eller motivet bak angrepet.

– De er naturligvis redde nå. De er ikke komfortable med å snakke fritt, men alt i alt går livet videre, forteller Kermanian om situasjonen til jødene i Iran.

Inntrengerne skal ha ødelagt Torahrullene, som er skrevet på pergament, i tillegg til rundt 100 bønnebøker. Noen av dem var kastet i toalettet. Også andre rituelle objekter ble ødelagt. Glass ble knust og bønnerom vandalisert.

– I lys av disse klart antisemittiske handlingene oppfordrer vi myndighetene i den islamske republikken Iran om å beskytte alle tilbedelsessteder, i tillegg til alle medlemmer av vårt samfunn. Vi ber også om at de som har gjort disse handlingene, blir stilt til ansvar, sier Kermanian i en uttalelse.

Det jødiske miljøet i Shiraz består av rundt 2000 medlemmer. Det er ikke første gang de utsettes for vanskeligheter. I 2000 ble ti av dem dømt til fengsel for anklager om at de var spioner for Israel. Både USA og jødiske organisasjoner protesterte mot anklagene og dommene.

Det lever i dag rundt 10.000 jøder i Iran. De skal ha opplevd en økning i antisemittisk propaganda i løpet av de siste månedene, ifølge Kermanian.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart