Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)
President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)

Jerusalem møter Trumps tilbud om Iran-samtaler med stillhet

- Jeg vil absolutt snakke med Iran dersom de ønsker å møtes «uten forhåndsbetingelser», sa USAs president Donald Trump mandag.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

– Jeg vil snakke med hvem som helst. Jeg tror på å møtes, sa USAs president Donald Trump i en pressekonferanse sammen med Italias statsminister Giuseppe Conte mandag.

Senere på dagen presiserte utenriksminister Mike Pompeo at USA likevel har krav til Iran i tilknytning til et eventuelt toppmøte.

– Presidenten ønsker å treffe folk for å løse problemer. Dersom iranerne viser vilje til å gjøre grunnleggende endringer i hvordan de behandler sitt eget folk, reduserer sin fiendtlige oppførsel og godtar at det vil være nyttig å inngå en atomavtale som faktisk forhindrer spredning av atomvåpen, da sier presidenten at han er klar til å sette seg ned og ha samtaler med dem, sa Pompeo til CNBC.

Ifølge stabssjefen til Irans president har iranerne allerede avvist åtte henvendelser om et toppmøte med Trump.

– Jeg har en følelse av at de vil snakke med oss ganske snart. Men kanskje ikke, og det er ok også, sa Trump på et valgkampmøte i Florida tirsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu har hittil ikke kommentert Trumps siste utspill om Iran. Det har heller ikke andre fremstående regjeringsmedlemmer.

– Stillheten kan indikere at israelerne er urolige, eller i det minste forvirret, over hva et toppmøte kan innebære, skriver Raphael Ahren i Times of Israel.

– Høytstående amerikanske tjenestemenn har fortalt Israel at det ikke er noen endring i deres tøffe politikk mot Iran, sa en kilde ved statsministerens kontor tirsdag kveld. Trumps utspill om et møte med Irans president skal ha kommet helt uventet i Jerusalem.

– Vi stoler på presidenten, og vi koordinerer tett med hans administrasjon, sier kilden.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart