Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

En missil avfyres i en større iransk militærøvelse kalt "Den store profeten 17" den 24. desember 2021. (Foto: IRGC)

Her øver Iran på å angripe Israel

Skal blant annet ha øvd på å angripe den israelske atomreaktoren Dimona.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Irans revolusjonsgarde (IRGC) avfyrte på julaften over et dusin bakke-til-bakke ballistiske missiler, ifølge det statlige iranske nyhetsbyrået IRNA. Utskytingen var en del av en fem dager lang øvelse, skriver Israel Hayom.

IRGC skal ha avfyrt 16 missiler i løpet av militærøvelsen som fant sted i en ørken sør i landet. Missilene het Emad, Ghadr, Sejjil, Zalzal, Dezful og Zolfaghar og skal ha en rekkevidde på mellom 350 til 2000 kilometer. Iran sier missilene kan nå amerikanske militærbaser i regionen, i tillegg til Israel.

Statlig iransk fjernsyn har publisert bilder fra øvelsen, hvor et mål som skulle etterligne Israels atomreaktor Dimona ble jevnet med jorden av flere missiler. Det ble også brukt droner og kryssermissiler under øvelsen.

– Denne øvelsen hadde et veldig klart budskap: En seriøs og ekte advarsel til det zionistiske regimet om å ikke gjøre noen feil, sier generalmajor Hossein Salami, leder av revolusjonsgarden, i et intervju med statlig TV.

Generalmajor Mohammad Hossein Bagheri, øverstkommanderende for Irans væpnede styrker, sier øvelsen var et svar på Israels «meningsløse trusler» mot Iran. Han viser til at Israel har truet med å stanse Irans atomprogram.

– Dette var bare en liten del av de hundrevis av missilene våre som kan treffe hvilket som helst fiendtlig mål samtidig, sier Bagheri om missiløvelsen.

Den iranske revolusjonsgarden har publisert dette videoopptaket av militærøvelsen, hvor man ser et simulert angrep på atomreaktoren Dimona:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart