Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Libya forbyr religiøse parti før valget i juni

Muammar Gaddafi er borte fra makten i Libya, men mye er uavklart når det gjelder framtidig politisk utvikling. (Illustrasjonsfoto: Crethi Plethi, flickr.com)
Muammar Gaddafi er borte fra makten i Libya, men mye er uavklart når det gjelder framtidig politisk utvikling. (Illustrasjonsfoto: Crethi Plethi, flickr.com)
Overgangsrådet har forbudt partier basert på religion, stammetilhørighet eller etnisitet. Det er uklart hvordan dette vil påvirke det populære islamistiske partiet.

Libya holder på å forberede seg til valg i juni. Tidligere i uken ble det bestemt at politiske partier som er basert på religion, stammetilhørighet eller etnisitet ikke er tillatt, forteller talsmannen for det nasjonale overgangsrådet, Mohammed al-Harizy, ifølge Ha’aretz.

Talspersonen klargjorde ikke om dette kommer til å påvirke islamistiske partier, som det politiske partiet som Det muslimske brorskapet i Libya dannet i mars. Partiet er ansett som en av favorittene i valget. Dette kommer til å være Libyas først valg siden Muammar Gadhaffi ble kastet fra makten.

Det har vært forventet at de islamistiske partiene kom til å kjempe mot de sekulære partiene for seter i parlamentet som skal skrive landets nye grunnlov. Det muslimske brorskapet er forventet av politiske analytikere å bli en organisert og innflytelsesrik gruppe i landet. Før opprøret var gruppen forbudt, slik som andre grupper som sa seg uenige i landets regime.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart