Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kristne på Gaza: – Vi blir tvangskonvertert

Kirke på Gaza-stripen (Illustrasjon: flickr.com)
Kirke på Gaza-stripen (Illustrasjon: flickr.com)
Den ortodokse kirken på Gaza-stripen hevder deres medlemmer blir kidnappet av islamister og tvangskonvertert.

En ung mann, sammen med en mor og hennes tre barn, skal ha blitt kidnappet av en gruppe islamister. Grupperingen disse skal tilhøre ønsker Den ortodokse kirke ikke å gå ut med.

– Den farlige islamistbevegelsen forsøker å overbevise kristne menn og kvinner om å konvertere til islam, de ødelegger kristne familier og den kristne tilstedeværelsen på Gaza, hevder kirken i en pressemelding.

Mannen som har blitt kidnappet skal først ha blitt satt under hardt press for å tvinge ham til å konvertere, blant annet ved at han ble nektet å treffe sin familie. Etter at hans foreldre leverte inn en klage til politiet skjedde det også lite, etter at politiledelsen fant ut at en av personene bak det hele var medlem av Hamas.

Søndag samlet det kristne samfunnet på Gaza-stripen seg i demonstrasjon mot de stadig tøffere kårene de lever under i området. De ropte slagord som «I ånd og blod, vi ofrer oss for deg, Jesus!» Også i Betlehem på Vestbredden ble det avholdt støttedemonstrasjoner for sine trossøsken som lever under Hamas-styret.

– Hvem blir den neste?
Ayman Batniji, som er talsmann for terrorgruppens politistyrker på Gaza-stripen, hevder Den ortodokse kirken framstiller saken helt feil. Ifølge Batniji hadde allerede mannen konvertert til islam, da han besøkte sin familie. På grunn av oppstyret som fant sted da han avslørte sin «omvendelse», ble politiet angivelig tvunget til å bryte inn. Videre hevder talsmannen at mannen ikke er kidnappet, men at han gjemmes på et hemmelig sted for å beskytte ham mot sin egen kristne familie.

På få år har antallet kristne på Gaza krympet fra 3.500 til 1.500, noe som den kidnappedes mor mener er en god illustrasjon på hvordan situasjonen er i området.

– Dersom dette fortsetter vil det ikke være flere kristne igjen på Gaza-stripen. I dag er det ham (hennes sønn), men hvem er neste mann ut? undrer hun.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart