Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelsk politi stanset muslimer på vei mot amerikansk konsulat

Flere hundre muslimer kastet steiner mot israelsk politi da de ble stanset fra å ta seg mot det amerikanske konsulatet i Jerusalem fredag ettermiddag. Angrep mot vestlige ambassader pågår i en rekke muslimske land.

Volden som de siste dager har herjet hovedsteder i den arabiske verden kom fredag også til Jerusalem. Flere hundre muslimer satte kurs mot det amerikanske konsulatet da de forlot fredagsbønnen i al-Aqsa moskéen. Aktivistene ble stanset av israelsk politi, som brukte sjokkgranater for å spre folkemengden. Flere politimenn ble lettere skadet av steinene som haglet andre vei. Det ble foretatt noen pågripelser, melder israelske nettaviser.

Israelske myndigheter hadde ikke innført aldersgrense for tilgang til Tempelplassen, slik de har gjort tidligere når sikkerhetssituasjonen var spent. USAs utenriksdepartement sendte torsdag ut en reiseadvarsel for Jerusalem, hvor de ba amerikanske statsborgere vise forsiktighet og holde seg borte fra byen dersom det ikke var svært nødvendig reisemål.

Også i Akko arrangerte muslimer demonstrasjon fredag. Arrangørene oppfordret til kamp mot alle som prøver å skade islam. Politisjef Victor Buskila sier til Yedioth Aharonoth at situasjonen er under kontroll.

– Demonstrasjonen er ikke rettet mot staten [Israel]. De roper «Allahu Akbar» og pro-Muhammed slagord, men ikke banneord og sverting, sier et øyenvitne til avisen.

Ha’aretz melder at også beduiner i Negev planlegger en protestmarsj. Torsdag holdt 50 aktivister en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Tel Aviv. Demonstrantene brukte det grønne flagget til Den islamske bevegelsen og ropte «Allahu Akbar», melder Jerusalem Post.

Angrepene mot vestlige ambassader kommer etter at en anti-Muhammed film produsert i USA er blitt kjent.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart