Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Saudi-Arabia vurderer å endre henrettelsesmetode

Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)
Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)
Saudi-arabiske myndigheter har problemer med å skaffe seg nok "offisielle sverdmenn", og vurderer å gå over fra dødsstraff ved offentlig halshugging til dødelig skudd.

Det er Al-Watan, myndighetenes egen avis, som melder dette søndag. Komiteen som har ansvaret for å administrere dødsstraffregimet, mener overgangen fra halshugging til dødelig skudd ikke vil bryte med islamsk lov.

– Løsningen ser praktisk ut. Særlig siden vi mangler offisielle sverdmenn, eller at de noen ganger blir forsinket til halshuggingene de skal gjennomføre. Målet er å unngå at de vanlige sikkerhetsrutinene blir forstyrret, forklarer komiteen i en pressemelding.

Til nå har all dødsstraff i Saudi-Arabia blitt utført med offentlig halshugging, som eneste land i verden. Mennesker som er dømt for mord, tyveri, voldtekt og salg av narkotika mottar samme dom. I fjor fikk 76 personer dødsstraff i landet, mens tallet for 2011 er på 79, skriver Yedioth Aharonoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart