Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Allah Akbar» hjemme hos Israels ambassadør

Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)
Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)
En delegasjon israelske imamer gjennomførte et bønnerituale i Israels ambassadørbolig i Paris. De var i Frankrike for å fremme toleranse og fred.

Det er den israelske ambassaden i Paris som har sponset turen til delegasjonen, bestående av imamer og andre religiøse ledere fra Haifa, Jaffa og andre israelske byer. Agendaen er å avlegge både jødiske og muslimske miljøer i Frankrike besøk, med mål om å fremme toleranse.

I november arrangerte ambassaden et liknende opplegg da franske imamer besøkte jøder og muslimer i Israel, opplyser Yedioth Aharonoth. Håpet er at sårene og mistenksomheten som rår mellom jøder og muslimer i Frankrike kan opphøre. Særlig etter drapene på jødiske barn på en skole i Toulouse i fjor har frykte økt blant franske jøder.

Under et møte med franske muslimer i boligen til ambassadør Yossi Gal samlet den israelske delegasjonen seg til bønn for fred i Midtøsten.

– Dette er et møte mellom det muslimske samfunnet i Israel og franske imamer, som er lojale til landet sitt, som er stolte av Frankrike og promoterer et verdenssyn som fremmer fred, tålmodighet og forståelse. Det er vår plikt å fortsette å arbeide sammen med ekstremisme, vold og hat, sier Gal.

Et videoklipp som ambassaden publiserte på YouTube fra bønnesamlingen har skapt store protester blant muslimer i Frankrike. Men en imam som i utgangspunktet var imot tiltaket, ble så rørt da han så videoen at han reiste for å møte de israelske muslimene.

Se den israelske ambassaden i Paris sitt videoklipp her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5OH6VqLbKE[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart