Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)
Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)

«Allah Akbar» hjemme hos Israels ambassadør

En delegasjon israelske imamer gjennomførte et bønnerituale i Israels ambassadørbolig i Paris. De var i Frankrike for å fremme toleranse og fred.

Det er den israelske ambassaden i Paris som har sponset turen til delegasjonen, bestående av imamer og andre religiøse ledere fra Haifa, Jaffa og andre israelske byer. Agendaen er å avlegge både jødiske og muslimske miljøer i Frankrike besøk, med mål om å fremme toleranse.

I november arrangerte ambassaden et liknende opplegg da franske imamer besøkte jøder og muslimer i Israel, opplyser Yedioth Aharonoth. Håpet er at sårene og mistenksomheten som rår mellom jøder og muslimer i Frankrike kan opphøre. Særlig etter drapene på jødiske barn på en skole i Toulouse i fjor har frykte økt blant franske jøder.

Under et møte med franske muslimer i boligen til ambassadør Yossi Gal samlet den israelske delegasjonen seg til bønn for fred i Midtøsten.

– Dette er et møte mellom det muslimske samfunnet i Israel og franske imamer, som er lojale til landet sitt, som er stolte av Frankrike og promoterer et verdenssyn som fremmer fred, tålmodighet og forståelse. Det er vår plikt å fortsette å arbeide sammen med ekstremisme, vold og hat, sier Gal.

Et videoklipp som ambassaden publiserte på YouTube fra bønnesamlingen har skapt store protester blant muslimer i Frankrike. Men en imam som i utgangspunktet var imot tiltaket, ble så rørt da han så videoen at han reiste for å møte de israelske muslimene.

Se den israelske ambassaden i Paris sitt videoklipp her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5OH6VqLbKE[/youtube]

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart