Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Canadisk-muslimsk aktivist omfavner Israel

Den canadiske muslimen Raheel Raza (Foto: The Freedom Association, flickr.com)
Den canadiske muslimen Raheel Raza (Foto: The Freedom Association, flickr.com)
Den canadiske muslimen Raheel Raza var i Israel, for å erklære at hennes muslimske interesseorganisasjon anerkjenner landets rett til å eksistere.

Raheel Raza, leder for canadiske Council of Muslims Facing Tomorrow, er kjent som en forkjemper for en moderat islam. Hun er også en sterk kritikker av de ekstreme ytterlighetene i sin egen trosretning. Sist uke var hun i Israel, for å tale ved Shimon Peres’ fredskonferanse. Hun kom med et budskap om fred og anerkjennelse av den jødiske staten, på vegne av organisasjonen hennes.

– Jeg har lært meg å elske dette landet. Når jeg var her for fire år siden, kom jeg for å be ved Al-Aqsa-moskeen. Mens jeg var der, ba jeg om at jeg måtte komme tilbake, fordi jeg ikke hadde fått nok tid til å absorbere landet. Så dette er nå mitt fjerde besøk. Jeg elsker Jerusalem, som er min favorittby i hele verden, forklarer hun i et intervju som er gjengitt i Yedioth Aharonoth.

– Jeg har ikke tro på boikott. Jeg mener det er galt. Det løser ikke et problem. Dersom en har ting å ta opp, finnes det andre måter å gjøre det på. Israel er fortsatt det mest levende demokratiet i Midtøsten. En må se på hva som skjer og forandringene som har kommet her. En boikott vil ikke bære frukter. Skal vi snakke om menneskerettighetsbrudd [her], må en også snakke om menneskerettighetsbrudd i andre land i verden i tillegg. Den (kritikken av Israel) virker å være veldig ensidig, fortsetter Raza.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart