Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel vurderer å forsyne Gaza med mer drivstoff

Smuglertunnel nær Rafah på Gaza-stripen. (Foto: Marius Arnesen, flickr.com)
Smuglertunnel nær Rafah på Gaza-stripen. (Foto: Marius Arnesen, flickr.com)
Det anstrengte forholdet som har gjenoppstått mellom Egypt og Hamas, har gjort at Israel kan komme til å slippe inn mer drivstoff på Gaza-stripen.

Det muslimske brorskapets presidentskap kom som bestilt i fjor, for Hamas-lederskapet på Gaza-stripen. Plutselig var det slutt på stengingen av smuglertunneler på Sinai og grenseovergangen ved Rafah var stort sett så åpen som Hamas ville ha den.

Den tidligere president Hosni Mubarak var en sterk motstander av islamister og Hamas var intet unntak. Da Mohamed Morsi ble Egypts første valgte leder, var det derfor en stor seier for terrorgruppen.

Men lykken har igjen snudd for Hamas, nå som militæret har kuppet nabolandet for andre gang på to år. De egyptiske hærstyrkene er minst like skeptiske til islamistene som det Mubarak var. Situasjonen er dermed tilbake på status-quo i forhold til Gaza-stripen. De siste ukene har de ødelagt 80 prosent av smuglertunnelene, som fram til nå har vært en av de største kildene til drivstoff her. Kampen mot smuglertunnelene har vært langt mer effektiv enn den var selv under Mubarak.

En kilde i det israelske forsvaret sier til Ha’aretz at de nå vurderer å åpne for mer import av drivstoff til den lille kyststripen, for å lempe på presset som økonomien der nå opplever. Egypt har tillatt palestinerne å importere begrensede mengder bensin gjennom de tunnelene som fortsatt er oppe og går, men det kan komme et tidspunkt der Israel ser seg nødt til å øke mengdene de slipper gjennom.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart