Maikel Nabil (midten av bildet), en av de mest kjente aksjonistene under den pågående egyptiske revolusjonen, frykter for de koptiske kristnes framtid i hjemlandet. (Foto: Maha Al Aswad, flickr.com)
Maikel Nabil (midten av bildet), en av de mest kjente aksjonistene under den pågående egyptiske revolusjonen, frykter for de koptiske kristnes framtid i hjemlandet. (Foto: Maha Al Aswad, flickr.com)

– Egypts kristne kan bli utryddet

Egypt-aktivist Maikel Nabil frykter at de kristne i landet kan bli utslettet, slik de blir behandlet av Hæren og Brorskapet.

– Noen estimerer at så mange som én tredjedel av Egypts 12 millioner koptere har forlatt landet de siste fem tiårene. Det er hundretusenvis som forlater landet hvert år. De blir presset ut og jeg frykter at vi til og med kan se et folkemord og at de blir utslettet fra Egypt, forklarer den egyptiske aktivisten Maikel Nabil til Times of Israel.

Han har selv vært fengslet i ti måneder for sine meninger, da tidligere Hosni Mubarak ble fjernet fra makten i 2011. Nabil sier både Det muslimske brorskap og det egyptiske militæret har arbeidet systematisk for å undertrykke kristne. Og når kirker stadig står i brann etter at Mohamed Morsi ble presset til å gå av i sommer, gjør den midlertidige regjeringen som hæren har nedsatt ingenting.

– Militæret er ikke sekulær, den er islamistisk. Det er på en helt annen måte enn Brorskapet. De er rasister mot kristne, som blir diskriminert innenfor egne rekker, hevder Nabil.

– Folk i Egypt driver med ønsketenkning. De tror at hæren vil innføre demokrati og et skille mellom religion og stat. Men folk har allerede blitt mer oppmerksomme på virkeligheten og vil fortsette å være skuffet over framtiden, hevder Nabil.

Flere kristne ledere i Egypt uttrykker støtte til hærens maktovertakelse, og melder at myndighetene har lovet penger til gjenoppbygging av kirkebyggene som ble ødelagt tidligere i august. Bildet for de kristne i Egypt er sammensatt, men det er ingen tvil om at de er under en sterkt presset situasjon fra mange hold.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart