Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Hamas-leder Khaled Mashaal (Foto: Wikimedia Commons)
Hamas-leder Khaled Mashaal (Foto: Wikimedia Commons)

Hamas vil bygge militær kapasitet for å «gjenvinne» Jerusalem

Khaled Mashaal sier oppbygging av en arabisk, islamsk og palestinsk militærkapasitet er den eneste veien for å gjenvinne Jerusalem. Inntil da må kampen føres med terror.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Hamas-leder Khaled Mashaal deltok onsdag på en konferanse i Ankara i Tyrkia. Her tok han til orde for å bygge opp militærkapasitet for å «gjenvinne Jerusalem og de hellige stedene», rapporterer Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

Første skritt på veien mot militærkapasitet er å gjennomføre «motstandsangrep» [dvs. terrorangrep] mot Israel for å svekke deres styrke, sa Mashaal.

– Okkupasjonen [Israel] skal ikke leve i stabilitet eller uten bekymringer. Det må være en daglig pris å betale [for Israel], sa han.

Hamas-lederen ber Fatah danne en samlet front mot israelske «ordninger» i Jerusalem.

– Å beskytte Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen mot jødifisering, ødeleggelse og splittelse, burde være et samlet nasjonalt mål, mener Khaled Mashaal.

Fatah har, ifølge ham selv, ingen rett til å inngå kompromisser om Jerusalems framtid som «rammer» byen eller helligstedene. Han ønsker en felles front mot deling av Jerusalem, som inkluderer araberlandene og palestinerne som helhet.

– Vi må bekrefte for oss selv, for framtidige generasjoner og verden at Jerusalem er essensen i vår sak, vår kamp og vårt politiske, religiøse, nasjonale og historiske symbol. Det burde ikke være uenighet om dette, hevder Mashaal.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart