Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Siv Jensens gratulasjon til Israel

16. oktober 2013 ble Siv Jensen finansminister i Norge. Her kan du lese hennes gratulasjonshilsen til Israels 60-årsdag i 2008. (Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor)
16. oktober 2013 ble Siv Jensen finansminister i Norge. Her kan du lese hennes gratulasjonshilsen til Israels 60-årsdag i 2008. (Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor)
- Israel fortjener vår støtte, skrev finansminister Siv Jensen (FrP) i forbindelse med Israels 60-årsdag i 2008. "Det er ikke galt å hevde at Israel er en liten gnist av lys i et område preget av mørke."

  • Daværende stortingsrepresentant Siv Jensen, leder av Fremskrittspartiet, skrev denne hilsen i forbindelse med Israels 60-årsdag i mai 2008. Artikkelen ble første gang publisert i boken Med Israel for fred i september 2008, og online på miff.no 25. september 2009.
  • Les også hva Erna Solberg skrev som jubileumshilsen i samme bok.

Her følger Siv Jensens gratulasjonshilsen

 

Fortjener støtte

14. mai 1948 proklameres Israel som selvstendig stat med henvisning til jødenes naturlige og historiske rett til landet og med henvisning til FN (og Folkeforbundets) resolusjoner. Dagen etter begynner bråket. Israel er på størrelse med Hedmark fylke; den lille staten har hatt en tøff start, og de første seksti årene har vært preget av mye turbulens. Men Israel står fremdeles oppreist!

ETABLERINGEN AV ISRAEL som en egen, selvstendig stat var oppfyllelsen av en drøm. Jeg mener at vi på mange vis kan sammenlikne staten Israels fødsel med Berlin-murens fall. Rivningen av Berlinmuren ble utført av mennesker som torde å forestille seg en annerledes, mer åpen verden – en verden der hvert enkelt menneske ville være fri til å realisere sitt potensial, og som samlet seg for å virkeliggjøre denne drømmen. De mennesker som realiserte drømmen om en egen jødisk stat i 1948, gjorde dette fordi de ønsket seg et sted der de kunne realisere sine liv, sine drømmer, skape trygghet for kommende generasjoner og leve i fred.

IKKE ALLE MENNESKER deler denne drømmen. De ekstreme krefter som knytter på seg bombebelter før de går på kafé i Israel, er de samme ekstreme krefter som kapret passasjerfly og brukte dem som våpen mot uskyldige sivile i USA 11. september 2001. De som utfører slike terrorangrep på uskyldige, er hatefulle mennesker, som i årevis har drømt om og forberedt seg på å drepe så mange uskyldige mennesker som de kan klare. Terroristene iverksetter et mareritt, ikke en drøm, og det er utfordringen i vår tid å holde fast ved den drømmen som menneskene som rev Berlinmuren hadde, som menneskene som etablerte staten Israel hadde. Fremtiden vil vise at både 9. november og 14. mai er sterkere enn 11. september, fordi de fokuserte på frihet, åpenhet og muligheter for mennesker, ikke den slavetenkningen som vår tids fascister – islamistene – ønsker seg for verden. Hatets bål slukkes bare ved at vi står fast ved drømmen, og verner om de verdier frie samfunn bygger på.

I DEN LILLE ISRAELSKE GRENSEBYEN SDEROT, som jeg nylig besøkte, opplever befolkningen terroren daglig. Siden 2001 har mer enn 3000 Kassam-raketter blitt avfyrt fra Gaza mot befolkningen i Sderot. Målet er sivile. Sivilbefolkningen lever i konstant frykt. Det hører vi sjelden om i nyhetene her på berget.

ER DET IKKE SNART PÅ TIDE at norske media ikke kun fokuserer på Israel som den store stygge ulven, og palestinerne som den lidende part? Det er ingen tvil om at begge parter lider. Det kan heller ikke være tvil om at Hamas er en svært lite konstruktiv part på palestinsk side. Kanskje det er på tide å å begynne å kalle en spade for en spade. Terrorister er terrorister selv om de er kledd i dress og slips og valgt av folket. Det er deres handlinger som gjør dem til det de er, ikke noe annet. Jeg finner det også viktig å understreke at det ikke er palestinerne som sådan som er Israels fiende, like lite som det er islam som sådan som er roten til hele terrorismen i vår tid. Det er ekstremistene som er fiendene. Ekstremistene ønsker ingen fredsløsning. Jeg tror at den jevne palestiner uten tvil også ønsker en fredsløsning.

NÅ SKULLE VEL DETTE EGENTLIG være en bursdagshilsen, og derfor ha et positivt innhold, men jeg har funnet det nødvendig å vise til noen av utfordringene bursdagsbarnet strir med. Israel fortjener vår støtte – ikke ubetinget til alt israelske myndigheter gjør, men til ideen om staten Israel. Israel er et representativt demokrati med allmenn stemmerett. Det er ikke galt å hevde at Israel er en liten gnist av lys i et område preget av mørke.

ISRAEL ER DET ENESTE LANDET i regionen som er karakterisert som «fritt» av det anerkjente forskningsinstituttet Freedom House – som hvert år lager en indeks hvor verdens land måles i forhold til en rekke politiske og sivile rettigheter. Organisasjonen «Reportere uten grenser» har rangert Israel høyest av alle land i Midtøsten når det gjelder trykkefrihet. Hvorfor kommer slikt aldri frem i norske medier? Israel bør være et forbilde for de andre landene i regionen, og ikke et hatobjekt.

ISRAEL HAR BLITT 60 ÅR. Det har vært 60 turbulente år. Det er mitt håp og ønske i anledningen dagen at Israels neste 60 år blir mindre preget av uro og utrygghet, og mer preget av forståelse for Israels vanskelige situasjon, forståelse for drømmen om den jødiske stat og anerkjennelse av staten Israels rettmessige plass i den frie verden.

Hipp, hipp, hurra for deg Israel, gratulerer!


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart