Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Den som dreper en jøde kommer til himmelen

Ziad Awad og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad er tiltalt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. (Foto: Shin Bet)
Ziad Awad og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad er tiltalt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. (Foto: Shin Bet)
- Ifølge islam kommer alle som dreper en jøde til himmelen, skal Ziad Awad ha fortalt sin sønn Izz Eddin Hassan Ziad Awad. De har tydeligvis lengtet etter å komme til himmelen begge to.

I dag ble det gjort kjent at Ziad Awad  og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker 7. mai. De ble arrestert mistenkt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. Tiltalen ble reist i dag, samtidig ble sensuren på omtale av saken hevet. Ziad Awad er tiltalt for selve skytingen, sønnen for medvirkning. Sønnen skal ha utlevert Kalashnikov-riflen som ble brukt i angrepet til etterforskerne og gitt opplysninger som knytter faren til drapet, heter det i en uttalelse fra sikkerhetssituasjonen Shin Bet.

Skyteangrepet hvor Mizrahi ble drept var religiøst motivert, ifølge Shin Bet. «Islam lærer at den som dreper en jøde kommer til himmelen,» skal faren ha undervist sin sønn.

Awad har også tidligere vært i israelsk fangenskap. Fra 1999 til 2011 satt han i fengsel dømt for drap på palestinere som samarbeidet med Israel. I 2011 ble han løslatt som en del av fangeutvekslingen for å få Gilad Shalit løslatt.

Den israelske regjeringen har avgjort at terroristens hus skal rives. Avgjørelsen settes i verk etter at den er blitt prøvd for israelsk høyesterett, melder Times of Israel.

Både far og sønn er medlemmer av Hamas, skriver Yedioth Aharonoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart