Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

VG gjengir palestinere som er fortvilte over Hamas

Klokken 07.20 tirsdag 22. juli var dette toppsaken på VG.no. (Skjermdump VG)
Klokken 07.20 tirsdag 22. juli var dette toppsaken på VG.no. (Skjermdump VG)
- Hamas tar fra oss gleden av å leve, sier en palestiner til VG. I frykt for Hamas sin totalitære kontroll våger ikke VGs kilder å stå fram med navn. - Det er Hamas som dreper oss, ikke Israel, sier en kvinne.

VGs journalist Harald Berg Sævereid er en av de første norske journalistene vi har sett som gjengir eksempler på at palestinerne på Gaza-stripen er kritiske til Hamas og krigen som Hamas har valgt å starte og fortsette mot Israel.

I en artikkel publisert tirsdag morgen, innleder han slik:

Kjølerommene er fulle. Døde kropper inntullet i blodige laken blir lagt rett på gulvet. Det er kaos og rasende fortvilelse. Pårørende knuffer hverandre i desperasjon fordi det ikke er plass nok til flere døde.

I døren står en kvinne som har fått nok. Drevet til randen av sorg og sinne, sier hun høyt: «Det er Hamas som dreper oss, ikke Israel.»

Folk rundt henne forholder seg tause, andre prøver å roe henne ned. Hun har åpenbart gått over en grense. Redsel og frykt inngår i Hamas-islamistenes strategi og styring av Gaza. Den er i pakt med slik Det muslimske brorskapet prøvde å styre Egypt etter at de vant valgene i mai i 2012.

Senere i artikkelen gjengir Sævereid eksempler på andre uttalelser som har kommet fra palestinere på Gaza-stripen. MIFF gjengir alle, både de som er kritisk til Israel og de som er kritisk til Hamas.

– Vi orker ikke mer av de israelske angrepene som dreper oss, gjør oss hjemløse og som gjør at vi mister det lille vi har.

– Vi hater Israel og den israelske okkupasjonen av Vestbredden og Gaza, men vi har fått det verre etter at Hamas tok styringen.

– Der er veldig bra for Israel at Hamas styrer Gaza. Netanyahu vet at de lar seg provosere, skyter raketter og så kan Israel ved jevne mellomrom går til krig mot oss. Slik kan den israelske statsministeren kunne styre landet sitt og bruke oss som unnskyldning. Gazas befolkninger er ikke farlige. Hamas er.

– Israel har alltid diskriminert og gjort livet vanskelig for palestinere. Hamas forfordeler og diskriminerer i Gaza. Vi som støtter Fatah får ikke utbetalt lønningene våre. De må vi få utbetalt fra Ramallah.

– Vi får ikke leve livene våre som vi vil. Hamas blander seg opp i alt vi foretar oss.

– Hamas tar fra oss gleden av å leve.

VG skal ha honnør for å slippe disse stemmene til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart