Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)
Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)

– Man blir aldri ferdig med å lære av Holocaust

Israels president Reuven Rivlin talte denne uken til FNs generalforsamling i anledning minnedagen for Holocaust. – Humanitære og moralske hensyn må alltid gå foran politiske, økonomiske og andre hensyn i kampen mot folkemord, utfordret han.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I en spesialsesjon i FNs generalforsamling onsdag 28. januar, i forbindelse med den internasjonale minnedagen for Holocaust, talte Israels president Reuven Rivlin om hvordan fenomenet folkemord er en levende utfordring også i vår tid. Talen er gjengitt av Ynetnews.com.

 

– Ondskapen tilhører ingen religion

– Det har ikke vært noen katastrofe i menneskehetens historie som kan sammenlignes med den ondskap, den rekkevidde og det omfang det jødiske folkets Holocaust hadde. Men nedslakting av nasjoner og samfunn var ikke noe som først oppsto i Nazi-Tyskland, og det tok heller ikke slutt da portene ble åpnet i Auschwitz-Birkenau, Majdanek og Buchenwald, sa Rivlin.

– Nå i vår tid, når den fundamentalistiske slangen løfter sitt grimme hode, må vi huske på at ondskapen ikke tilhører noen bestemt religion, slik den heller ikke kan tilskrives noe spesifikt land eller noen etnisk gruppe, fortsatte han.

– Det er ondskapens natur å søke å differensiere og diskriminere mellom ett liv og et annet, mellom ett menneske og et annet, når den eneste reelle forskjellen er mellom godt og ondt, mellom humanitet og mørke. De som ser på islam, jødedom eller kristendom som fiender av verden, tar derfor feil, og de villeder andre, sa Rivlin.

 

– Som jøde gråter mitt hjerte med dem alle

Rivlin nevnte spesielt situasjonen i Bosnia, Syria, Sudan og Nigeria.

– Som jøde, som sionist, som israeler og som menneske, gråter mitt hjerte sammen med alle de anonyme ofrene, selv om jeg ikke kan gjøre noe, sa Rivlin.

– På denne dagen må vi spørre oss oppriktig om vår kamp mot folkemord er effektiv nok. Jeg er redd for at FN-konvensjonen om forhindring og avstraffelse av folkemord, som trådte i kraft for så mye som 64 år siden, bare har blitt et symbolsk dokument. Den har ikke lyktes med å oppnå målet sitt, sa presidenten.

– Som alle politiske institusjoner er også denne forsamlingen motivert av mange forskjellige hensyn og interesser. Selv om vi blir enige om klare røde linjer, er det ikke nok. Vi må være enige om at i kampen mot folkemord, må humanitære og moralske hensyn gå foran økonomiske, politiske og andre interesser, utfordret han, og avsluttet:

– Vi blir aldri ferdige med å lære av Holocaust. Samfunn og nasjoner vil fortsette å bli myrdet. Kvinner, barn, menn og eldre vil fortsette å marsjere inn i døden, akkompagnert av ”dødens orkestermusikk”, med en kynisk og apatisk verden i bakgrunnen, og uten at de har gjort noe for å fortjene det. Eden ”aldri igjen” vil forbli hul og korrumpert, og vi vil alle forbli fanger i leirene for alltid.

 

Forkortet USA-besøket på grunn av terroren

Spesialsesjonen i FNs generalforsamling skulle ha vært avholdt tirsdag 27. januar, som var den internasjonale minnedagen for Holocaust. Men på grunn av en snøstorm i New York ble sesjonen utsatt til onsdagen. Rivlin skulle ha blitt i New York til fredag, men dro hjem til Israel etter sesjonen på grunn av de tragiske terrorangrepene fra Hizbollah ved Libanon-grensen. Han åpnet talen med å kommentere samme dags rakettangrep, der to israelske soldater ble drept.

– Jeg står foran dere i en tid med stor spenning i regionen vår. Mitt hjerte og mine tanker er hos mitt folk i Israel. Terrorisme skiller ikke mellom blod, sa han.

Rivlin sendte sine kondolanser til de pårørende, som han planlegger å besøke i nær fremtid, og forsikret at Israels ledere vil gjøre det de kan for å roe ned situasjonen så mye som mulig den kommende tiden.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart