Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny forsvarssjef tatt i ed

Gadi Eizenkot innsettes som ny forsvarssjef av forsvarsminister Moshe Ya'alon og statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
IDF-sjef Gadi Eisenkot har gjort et oppsiktsvekkende intervju med saudiarabisk media. (Arkivfoto: GPO)
Benny Gantz’ fireårsperiode som forsvarssjef i Israel er over, og mandag ble Gadi Eisenkot tatt i ed som hans arvtaker for de neste fire årene. Netanyahu lover ham tøffe år – kanskje med enda større utfordringer enn de forrige fire årene bød på.

Under innsettelsesseremonien lovet statsminister Benjamin Netanyahu den påtroppende forsvarssjefen at han ikke kommer til å få en eneste enkel dag de neste fire årene.

– Midtøsten er i oppløsning. Stater kollapser. Et imperium vokser frem i dette vakuumet – Iran. Dets mål er å anskaffe atomvåpen. Det forsøker å omringe oss med fire morderiske armer, tre akkurat nå – en i Libanon, en i Gaza og en ny en på Golanhøydene. Det sverger åpent å ødelegge staten Israel, på den ene eller den andre måten. De får følge av de ekstreme islamistiske kreftene som bryter frem gjennom alle sprekker i Midtøsten, og som bringer sine morderiske handlinger til hele verden, sa Netanyahu ifølge Ha’aretz.

– De neste fire årene vil ikke bli noe lettere. Min antakelse er at de vil bli enda tøffere. Vi vil ha bruk for hvert eneste verktøy og hver eneste person, fordi det er ikke noen nåde for den svake i Midtøsten. Bare de sterke overlever. IDF er sterke i ånd og i kraft, sa statsministeren.

 

Vil vektlegge beredskap og moralsk styrke

Eisenkot lovet å gjøre beredskap og moralsk styrke til sine største prioriteringer i sin nye tjeneste.

– Vi tar mål av oss om å avskrekke fienden, unngå krig, og være truende og seirende. Jeg lover å lede de israelske forsvarsstyrkene med bestemthet og visdom. Jeg lover å fortsette oppfyllelsen av visjonen til dette landets grunnleggere, å fortsette å bære sikkerhetens fakkel som overgis fra generasjon til generasjon, sa Eisenkot.

– Jeg ble betrodd IDF for fire år siden. I løpet av denne tiden har vi befestet grensene våre, vi har gitt respons i alle sektorer, og vi har sikret vår beredskap for et hvilket som helst scenario, sa den avtroppende forsvarssjefen Benny Gantz ifølge Israel Hayom.

– Vi har gått til kraftfull handling når det har vært nødvendig, og vår beredskap har vist seg å holde gang etter gang. Det er viktig at vi ser på utfordringene i horisonten, og det er like viktig at vi vet å rekke hånden ut til våre allierte, så vi kan skape rom for å fremme våre interesser og løsninger, sa Gantz.

 

– En av historiens mest respekterte går av

Gantz har bak seg en 38 år lang karriere i forsvaret, og har innehatt en rekke sentrale posisjoner. IDFs blogg skriver at det er en av landets høyest respekterte forsvarssjefer i historien som nå går av.

Gadi Eizenkot er 54 år, og har hatt sin militære karriere i infanteriet. Der steg han i gradene til han ble leder for Golan-brigaden i 1997. I 1999 ble han forsvarssekretær for statsministeren og forsvarsministeren, og etter det ble han leder for IDFs brigade i Judea og Samaria. I 2005 ble han leder for IDFs operasjonsdirektorat, og i 2006 ble han general for IDFs nordkommando. Han har vært viseforsvarssjef under Gantz siden 2013. Han er universitetsutdannet i historie og politisk vitenskap.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart