Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah truer opprørere i Syria

Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Hizbollah melder om militær framgang i området vest for Damaskus.

Fra gammelt av var Libanon en del av Syria. Det var det som i dag er Jordan, Israel, Vestbredden og Gaza også. I Syria står kampen i hovedsak mellom på den ene siden sunni-muslimene, hvor grupper knyttet til blant annet Al-Qaida og IS (islamsk stat) dels kjemper sammen, dels mer hver for seg. Mot dem står president Assads styrker, som i utgangspunktet består av alawitter (en slags shia-muslimsk sekt) og andre minoriteter. Sammen med Assads folk står Hizbollah fra Libanon. De er shia-muslimer.

Nå i juli 2015 har kampene i det siste mye konsentrert seg om byen Zabadani og området rundt. Den ligger i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus, på vestsida ved en smuglervei mellom Syria og Libanon. Den syriske hæren og Hizbollah har gjennomført en storstilt operasjon i dette området, og melder om stor framgang militært. Det letter også på noe av det militære trykket mot Damaskus. Fra 4. juli av har Hizbollah og Assads styrker omringet opprørerne, som i en periode fra 2013 hadde kontroll over Zabadani. Assads styrker bomber i stor stil, og bruker ellers artilleri. Deres mål er å ta tilbake kontrollen over grenseområdet mellom Syria og Libanon. Nasrallah sier at opprørerne får valget mellom å overgi seg eller dø.

 

Hovedkilde: En artikkel på ynetnews.com (Yediot Aharonot)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart