Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

- Europa må slutte å demonisere, og hente israelere som kan hjelpe dem i kampen mot radikal islamisme, mener Ayaan Hirsi Ali. (Foto: Atheist Foundation of Australia)
- Europa må slutte å demonisere, og hente israelere som kan hjelpe dem i kampen mot radikal islamisme, mener Ayaan Hirsi Ali. (Foto: Atheist Foundation of Australia)

– I kampen mot radikal islamisme må Europa lære av Israel

Ayaan Hirsi Ali peker ut hvem man må slutte å demonisere og hvem man må be om hjelp.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Frankrikes president François Hollande har erklært krig mot Islamsk Stat (IS) etter terrorangrepet i Paris fredag 13. november.

– Han har rett når han erkjenner, men det kommer sent, at jihadistene har vært i krig mot Vesten i årevis, skriver Ayaan Hirsi Ali i en artikkel i World Street Journal 15. november. Hun mener hele Europa må gå til krig, ikke for å holde tilbake eller sette tilbake IS, men for å ødelegge.

Ayaan Hirsi Ali ble født i en muslimsk familie i Somalia. Etter at hun kom til Nederland ble hun forfatter og politiker. De siste årene har hun bodd i USA og er gift med den kjente Harvard-historikeren Niall Ferguson.

– Men selv om IS blir helt ødelagt, vil islamsk ekstremisme ikke forsvinne, innrømmer Hirsi Ali. Hun mener det må en holdningsendring til for å unngå flere terrorangrep i en enda større skala og en europeisk borgerkrig som et resultat av dette.

– Islamistiske ekstremister vil aldri lykkes med å gjøre Europa til et muslimsk kontinent. Men de kan lykkes med å framprovosere en borgerkrig i deler av Europa som kan ende med å ligne på Balkan tidlig på 1990-tallet, analyserer Hirsi Ali.

Hun gir tre konkrete tips til hvordan europeiske ledere kan «utslette kreftsvulsten islamistisk ekstremisme».

Hirsi Alis første anbefaling er å lære av Israel.

– Israel har håndtert islamistisk terror siden dagen staten ble født, og stått overfor langt hyppigere trusler mot innbyggernes sikkerhet. Det er riktig at islamistiske ekstremister i Israel i dag bruker kniver og biler som våpen, men det er fordi angrep som dem i Paris i forrige uke nå er umulig for terroristene å organisere. I stedet for å demonisere Israel, hent israelernes erfarne, trente eksperter til Europa for å utvikle en skikkelig antiterror-strategi, anbefaler Hirsi Ali.

For det andre oppmuntrer hun til å føre en ideologisk kampanje mot islamistenes indoktrinering i moskéer, muslimske skoler, nettsteder, bøker og annet informasjonsmateriell. Europeiske regjeringer må stå imot islamistenes forsøk på å gjøre europeiske muslimer til fiender av sine hjemland.

For det tredje anbefaler Hirsi Ali en ny innvandringspolitikk. Folk bør bare slippe inn i Europa dersom de er forpliktet til europeiske verdier og avviser islamistisk politikk, argumenter hun. Det blir «Festning Europa», innrømmer Hirsi Ali – men det mener hun det må bli med den trussel som Europa nå er utsatt for fra radikal islamisme.

Flere europeiske land har allerede fulgt Israels eksempel i å sette opp effektive barrierer for å hindre infiltrasjon. I etterkant av Paris-terroren, kan vi i daglige rapporter fra Frankrike og Belgia, se at regjeringene og deres sikkerhetsstyrker foretar arrestraid og tiltak som ligner på dem som Israel har tatt mot radikale islamister. Det er nok flere enn Ayaan Hirsi Ali som har forstått at det kan være noe å lære av Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart