Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

14 personer fra Gaza reddet fra tunnel-kollaps

Her ser man vann bli fylt inn i buffersonen ved Egypts grense mot Gaza fredag 18. september, da vannfyllingen startet. (Foto: Flash90)
Smuglertunnel ramlet sammen da Egypt pumpet inn sjøvann.

Natt til tirsdag kollapset en smuglertunnel under grensen mellom Gaza og Egypt, som resultat av at egyptiske myndigheter pumper sjøvann inn i buffersonen langs den 13 km lange grensen. Tunnelen befant seg i nærheten av Rafah, ifølge Times of Israel.

Tunnelen var i bruk da sjøvannet flommet inn og fikk den til å ramle sammen. 14 palestinere var inne i tunnelen for å smugle varer mellom Gaza og Sinai. Palestinske medier meldte at de 14 personene ble fanget inne i tunnelen, og at det var grunn til å frykte at de hadde blitt drept. Senere viste det seg at de hadde klart å ta seg til en del av tunnelen der vannet ikke hadde nådd inn. Derfra ble de dratt opp til overflaten av det palestinske sivilforsvaret.

Ved grensen mot Gaza har egyptiske myndigheter ryddet en 500 meter bred folketom buffersone. Etter at buffersonen ble etablert høsten 2014, skal mer enn 500 tunneler ha blitt ødelagt. I høst begynte Egypt å fylle buffersonen med sjøvann for å avdekke og ødelegge de siste gjenværende smuglertunnelene.

Mandag denne uken offentliggjorde egyptiske myndigheter at de har oppdaget og ødelagt 20 smuglertunneler i løpet av november. Det har tidligere kommet fram at noen av tunnelene har vært bygget med jernbelegg, noe som har hindret at sjøvannet i seg selv har vært nok til å ødelegge dem.

Egyptisk etterretning mener at smuglertunnelene brukes til å frakte våpen fra Gaza til islamistgrupper i Sinai. Lenge har store mengder ulike varer blitt fraktet til Gaza gjennom slike smuglertunneler, fordi Egypt stort sett holder grenseovergangen til Gaza stengt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart