Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Bilder publisert i sosiale medier av muren rundt Ain al-Hilweh. (Foto via Al Araby)
Bilder publisert i sosiale medier av muren rundt Ain al-Hilweh. (Foto via Al Araby)

Murer palestinere inne

Muren du neppe får høre om fra Den norske kirke eller norske medier.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ikke alle murer har like stor interesse. Mens titalls gjerder og murer blir satt opp over hele verden, har Israels sikkerhetsbarriere på Vestbredden blitt dekket mer enn noen annen. Ingen andre murer får egne temauker i Den norske kirke.

Det er høyst tvilsomt at du får høre noe fra norske medier eller Den norske kirke om muren som ble påbegynt i midten av november. Til tross for at muren vil gjerde inne over 70.000 palestinere, har den ikke interesse for biskoper og journalister.

Hvorfor?

Fordi det er libanesiske myndigheter som setter den opp.

Rundt flyktningleiren Ain al-Hilweh skal det de neste 15 måneder bygges en mur med vakttårn.

– Hensikten med muren er å redusere konfrontasjonen mellom innbyggerne og hæren, sa Hamas-tilknyttede Abu Ahmad Faysal til den libaneiske avisen Daily Star tidligere denne måneden. Ifølge plankart kommer muren til å gå bare tre meter utenfor boligene til palestinerne som bor i den sørlige delen av leiren, skriver nettstedet Al Araby. Det palestinske lederskapet i leiren skal ha akseptert muren, men innbyggere protesterer på sosiale medier.

Libanesiske myndigheter hevder islamistiske terrorister bruker leiren som skjulested. I september ble Imad Yassin, en av Islamsk Stats ledere i Libanon, funnet under et raid i leiren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart