Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Terroristene motiveres av håp

Terrorister fra Den islamske staten. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons).
Terrorister fra Den islamske staten. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons).
Nøkkelen til å beseire islamistisk terror er å overbevise jihadistene om at endens tid ikke er inne, skriver Gershon Hacohen.

Vi blir fortalt at islamistiske terrorister motiveres av fortvilelse. De som lokkes til væpnet jihad bor i mislykkede land med økonomisk stagnasjon eller de blir offer for «utenforskap» i vestlige land. Den pensjonerte israelske generalmajor Gershon Hacohen gir dem som hevder dette delvis rett, men bare delvis.

Håp er også et motiv for terroristene, påpeker Hacohen i en artikkel 19. september. Jihadistene tror at deres time er kommet.

– I motsetning til vanlig tankegang verdsetter jihadistene liv, og de ofrer ikke sitt liv på en lettvint måte. Deres herliggjøring av død skriver seg fra hvor betydningsfull de mener tiden de lever i er, skriver Hacohen. Flere av de islamistiske terrorgruppene tror at de lever i endens tid, hvor dørene til gjenoppretting av et sterkt kalifat eller islams verdensherredømme skal åpne seg.

Denne tankegangen blir styrket av at de vestlige samfunn, i øynene til mange muslimer, er i forfall og tilbakegang. De ser lave fødselstall og en stadig eldre befolkning. Ingen barn betyr ingen framtid, ingen arbeidsstyrke og ingen militær mobiliseringsstyrke. De ser stater med svekket suverenitet, som blant annet har sitt handlingsrom redusert av at «menneskerettigheter», som islamistene ikke opplever seg bundet av, trumfer alle beslutninger. Vestens økende motvilje mot å bruke militær makt blir også tolket som et svakhetstegn. De fleste vestlige land har gått bort fra allmenn verneplikt og redusert sin militære kapasitet.

– Det er Vestens svakhet som styrker håpet til terroristene, skriver Hacohen.

– Vi må endre vår måte å leve på som gjør det klart for fienden at deres time ikke ennå har kommet. Det vil ikke endre målet til de radikale jihadistene, men med utgangspunkt i at de tar hensyn til realitetene, kan det få dem til å utsette den voldelige kampen til en annen dag, konkluderer generalmajoren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart