Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelske soldater setter opp flagg ved gravene til falne soldater på minnelunden Mount Herzl. (Foto: Flash90)

Israel mintes 28.284 falne og drepte

I to minutter ulte alarmen over hele landet til minne om Israels falne soldater og ofre for terror.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Onsdag 4. mai 2022 markerte Israel Yom HaZikaron, minnedagen for falne soldater og ofre for terror. 24.068 har dødd i forsvaret av landet, mens 4216 israelere har mistet livet i terror. Totalt 28.284 drepte.

Ved en minnemarkering ved Herzlfjellet i Jerusalem, Israels militære gravlund, ble de mange ofrene hedret av forsvarsminister Benny Gantz.

Han startet med å lese opp navnene på alle de israelske soldatene som har mistet livet siden forrige markering i fjor. Videre takket han alle de etterlatte, som må bære den største byrden med tap av sine elskede.

– Den enorme prisen som betales av de etterlatte familiene og hele det israelske samfunnet er også vår drivkraft til å fortsette å leve, til å gjøre godt, til å reparere, til å komme sammen, til å bevare vennskap og felles ansvar, sa den israelske forsvarsministeren under seremonien.

Han fortsatte med å si at sørgende familier som har mistet sine kjære i forsvaret av Israel har betalt den høyeste prisen for landets eksistens.

– Vi vil omfavne dem i våre hjerter og slik vil vi beskytte det israelske samfunnet, deres arv, minne og fellesskap, fortalte Gantz.

Onsdag gikk også alarmen over hele Israel, til minne om de falne. Alarmen varte i to minutter og kunne høres over hele landet.

Yom HaZikaron varer frem til solnedgang onsdag. Da begynner Jom ha’atsma’ut, Israels uavhengighetsdag, som varer frem til solnedgang torsdag 5. mai. Da feirer man opprettelsen av staten Israel i 1948.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart