Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel mintes 28.284 falne og drepte

Israelske soldater setter opp flagg ved gravene til falne soldater på minnelunden Mount Herzl. (Foto: Flash90)
I to minutter ulte alarmen over hele landet til minne om Israels falne soldater og ofre for terror.

Onsdag 4. mai 2022 markerte Israel Yom HaZikaron, minnedagen for falne soldater og ofre for terror. 24.068 har dødd i forsvaret av landet, mens 4216 israelere har mistet livet i terror. Totalt 28.284 drepte.

Ved en minnemarkering ved Herzlfjellet i Jerusalem, Israels militære gravlund, ble de mange ofrene hedret av forsvarsminister Benny Gantz.

Han startet med å lese opp navnene på alle de israelske soldatene som har mistet livet siden forrige markering i fjor. Videre takket han alle de etterlatte, som må bære den største byrden med tap av sine elskede.

– Den enorme prisen som betales av de etterlatte familiene og hele det israelske samfunnet er også vår drivkraft til å fortsette å leve, til å gjøre godt, til å reparere, til å komme sammen, til å bevare vennskap og felles ansvar, sa den israelske forsvarsministeren under seremonien.

Han fortsatte med å si at sørgende familier som har mistet sine kjære i forsvaret av Israel har betalt den høyeste prisen for landets eksistens.

– Vi vil omfavne dem i våre hjerter og slik vil vi beskytte det israelske samfunnet, deres arv, minne og fellesskap, fortalte Gantz.

Onsdag gikk også alarmen over hele Israel, til minne om de falne. Alarmen varte i to minutter og kunne høres over hele landet.

Yom HaZikaron varer frem til solnedgang onsdag. Da begynner Jom ha’atsma’ut, Israels uavhengighetsdag, som varer frem til solnedgang torsdag 5. mai. Da feirer man opprettelsen av staten Israel i 1948.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart