Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Muslim: Jerusalem tilhører jødene

Abdul Hadi Palazzi er professor, generalsekretær i Det muslimske forbundet i Italia og en sunni-muslimsk sjeik. Han har vært imam for det italienske, islamske samfunnet. Han har en doktorgrad i islamske vitenskaper etter forordning av stormuftien i Saudi-Arabia.

I 1998 var han med på å opprette en Islamsk-israelsk vennskapsforening. Den arbeider for at muslimer skal ha positive holdninger til jøder og til Israel. I 1997 skrev han et essay med tittelen Den jødisk-muslimske dialogen og Jerusalem-spørsmålet. Det ble utgitt av The World Jewish Congress.

Han har nå uttalt seg for at Israel skal beholde full suverenitet over Gamlebyen i Jerusalem. Han anklager også muftien av Jerusalem, som er utpekt av Arafats styre, for å bruke religion til å oppnå et politisk mål på en måte som forvrenger Islams historie.

«I dagens situasjon er det bare en måte å bevare religiøs frihet for alle de tro store religionene: At Israel er den eneste som har suverenitet over Gamlebyen,» sa Palazzi 29.1.

Han sa også at som en følge av Osloavtalene, har det palestinske styret «sendt den tidligere muftien i eksil i Amman og erstattet ham med en mufti som bruker sin stilling til å forkynne en politisk-nasjonalistisk ideologi».

Ved å benekte at jødedommen har forbindelse med Jerusalem, benekter denne muftien også islamsk historie, sa Palazzi. «Når han sier at det ikke var noe slikt som et Salomos Tempel, selv om det er nevnt i de store islamske kommentarene fra middelalderen, motsier det ikke bare Bibelen og historien og også Islam og Koranen,» sa han. Han bemerket at Koranen «er en bekreftelse på de skriftene som kom før den».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart