Muslim: Jerusalem tilhører jødene

Abdul Hadi Palazzi er professor, generalsekretær i Det muslimske forbundet i Italia og en sunni-muslimsk sjeik. Han har vært imam for det italienske, islamske samfunnet. Han har en doktorgrad i islamske vitenskaper etter forordning av stormuftien i Saudi-Arabia.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

I 1998 var han med på å opprette en Islamsk-israelsk vennskapsforening. Den arbeider for at muslimer skal ha positive holdninger til jøder og til Israel. I 1997 skrev han et essay med tittelen Den jødisk-muslimske dialogen og Jerusalem-spørsmålet. Det ble utgitt av The World Jewish Congress.

Han har nå uttalt seg for at Israel skal beholde full suverenitet over Gamlebyen i Jerusalem. Han anklager også muftien av Jerusalem, som er utpekt av Arafats styre, for å bruke religion til å oppnå et politisk mål på en måte som forvrenger Islams historie.

«I dagens situasjon er det bare en måte å bevare religiøs frihet for alle de tro store religionene: At Israel er den eneste som har suverenitet over Gamlebyen,» sa Palazzi 29.1.

Han sa også at som en følge av Osloavtalene, har det palestinske styret «sendt den tidligere muftien i eksil i Amman og erstattet ham med en mufti som bruker sin stilling til å forkynne en politisk-nasjonalistisk ideologi».

Ved å benekte at jødedommen har forbindelse med Jerusalem, benekter denne muftien også islamsk historie, sa Palazzi. «Når han sier at det ikke var noe slikt som et Salomos Tempel, selv om det er nevnt i de store islamske kommentarene fra middelalderen, motsier det ikke bare Bibelen og historien og også Islam og Koranen,» sa han. Han bemerket at Koranen «er en bekreftelse på de skriftene som kom før den».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart