NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Hvem har skyld for volden?

Når vi følger litt med på meldingene fra begge sider i Midtøsten, får vi bekreftet det en svenske skal ha sagt da han kom til Norge under krigen og fikk høre den nazistiske versjonen av begivenhetene: "Man skulle ikke tro at det var tale om den samme krigen."

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Ibsen skrev at «når utgangspunktet er galest, blir resultatet titt originalest». Palestinerne får derfor gjennomslag i vide kretser for både stadig vekk å proklamere at volden skal fortsette og til og med trappes opp, og samtidig sier de at det er Israel som er «gått til krig» mot dem! Dette synes tydeligvis norske politikere og kommentatorer er ganske logisk.

En enkel test
Når vi skal finne ut hva det hele dreier seg om, kan vi forsøke en enkel test: Hvordan vil det gå
a) dersom palestinerne stanser volden fullstendig i morgen, og
b) dersom israelerne stanser sin voldsbruk fullstendig i morgen.

Dersom palestinerne stanser
Tenk om palestinernes leder, Yasser Arafat, i kveld sa følgende: «Vi har nå hatt gående en liten krig i flere måneder. Det har ført til store lidelser for begge parter, og aller mest for oss. Vi ser at dette ikke fører noen steder hen. Vi har derfor bestemt oss for å gi freden en sjanse.

Fra i morgen av er det derfor slutt på alle angrep på israelere: Innbyggerne i Gilo kan bo trygt, folk kan kjøre i fred på veiene. Og for å vise vår respekt for andres tro og helligdommer, godtar vi at jøder og kristne i fred kan besøke Tempelfjellet så lenge de opptrer med respekt i forhold til våre helligdommer der.»

Dersom dette først ble sagt og deretter gjennomført, ville det ha en dramatisk virkning på israelerne. Nesten all skyting har vært i selvforsvar, dvs. for å avverge et pågående arabiske angrep. Regjeringen har lovt at dersom palestinerne stanser volden, skal israelerne umiddelbart stanse all skyting, trekke seg bort fra de palestinske byene, åpne grensene for palestinske arbeidere og gjenoppta forhandlingene.

Det israelske folket er krigstrett. Nå må de gjøre mer militærtjeneste enn planlagt. Og de må igjen begynne å bruke milliarder av kroner ekstra på militæret, fordi naboene truer med krig. Det er penger som trengs sårt på mange felter i det israelske samfunnet.

Et palestinsk tilbud om ekte fred ville bli tatt imot med åpne armer, og ville trolig sette i gang en politisk utvikling som ville bringe «fredsfløyen» til makten igjen i Israel. Det ville også sette i gang en utvikling som ville gi palestinerne en eget stat med en levestandard høyere enn noen av nabolandene.

Men dagens situasjon bekrefter den israelske høyresidens oppfatninger.

Dersom israelerne stanser
La oss så tenke oss at israelerne sa i dag: «Vi vil stanse all skyting. Når palestinerne kommer med steiner, og når de skyter (det er stadig skyte-angrep), vil vi ikke skyte tilbake.»

Hva ville skje da? Det kan vi også vite temmelig sikkert: Det ville føre til en sterk økning av volden mot israelerne. Palestinerne ville betrakte israelerne som svake, og seg selv som seierherrer. Da ville målet være å «gjøre jobben ferdig».

I den typiske situasjonen står en liten gruppe israelske soldater overfor et stort antall angripere. Dersom palestinerne vet at israelerne ikke kan skyte, vil det bli et stort antall angrep, og de vil ende med at israelerne blir drept.

Dette kan vi vite fordi Israel gang på gang har tilbudt våpenhvile, og hver gang har palestinerne avvist det med forakt. Volden skal fortsette «til den israelske okkupasjonen er avsluttet». Men da statsminister Ehud Barak tilbød å avslutte okkupasjonen totalt, avviste palestinene tilbudet. Det viser at kravene går mye lenger.

Flere artikler fra mars 2001:

Frigjøringshær for Jerusalem
SADDAM: Irak har startet oppbyggingen av en «Jerusalem-hær», som skal frigjøre byen fra israelsk styre.

Flere palestinere enn jøder
2050: Ifølge tall fra FN vil antallet palestinere som bor i området vest for Jordan-elven være større enn antallet jøder i år 2050. Befolkningen i Irak vil øke med 132 prosent i perioden.

Antisemittisme i Pakistan
«Nesten alt som skjer, som f. eks. at prisene stiger, kan føres tilbake til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken. Og de er det samme som USA. Og hvem kontrollerer USA? Det gjør jødene.»

Regjeringen Sharon
BAKGRUNN: Sharon fikk den forsvarsministeren han ønsket seg.
Rabbiner Michael Melchior er statssekretær i utenriksdepartementet.

En myte sprekker
EGYPT: President Mubarak har latt offentliggjøre et intervju med Sa’ad Eddin Shazli, som var øverstkommanderende for de egyptiske styrkene under Yom Kippur-krigen i 1973. Shazli innrømmer at 10 dager inne i krigen var hans styrker på flukt, selv om de hadde fordelen av overraskelse i starten. – Egypterne har trodd de vant krigen.

Røttene til kapitulasjon
– Å kutte av forbindelsen til røttene er nettopp et av hovedmålene til branja, den venstreorienterte «klikken» som dominerer Israels intellektuelle liv og som har innflytelse på alle felter: Utdanning, militæret, rettsvesenet. De betrakter jødedommen en fiende i seg selv, skriver Jonathan Rosenblum i Jerusalem Post.

Å dolke folk i ryggen
Parti-kulturen i det israelske arbeiderpartiet har blitt forsuret av en «åtterbande» med personer som Yossi Beilin og Avraham Burg i spissen. Uten å ta hensyn til noe, har de kjempet seg frem til maktposisjoner i partiet. Rabin advarte mot dem, og nektet for eksempel i månedsvis å møte Avraham Burg.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart