Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge oppmuntrer til vold

Statssekretær i det norske utenriksdepartementet, Raymond Johansen, skal ha uttalt at siden palestinerne er okkupert, har de rett til å bruke vold mot okkupasjonsmakten.

Siden har han forsøkt å «ro». Det er sagt at det er bare mot soldater volden er lovlig. Når det gjelder sivile, må det undersøkes nærmere om også det er lovlig.

Johansen forsøker å benekte det også. Han sier at han er feilsitert av NTB. Men ifølge Aftenposten sendte journalisten i NTB, Nils-Inge Kruhaug, intervjuet til Johansen, som godkjente det.

At Israel kontrollerer deler av Gaza og Vestbredden, har mange sider som vi ikke skal ta opp her. Vi vil bare påpeke det faktum at under statsminister Ehud Barak, tilbød Israel palestinerne hele Gaza og nesten hele Vestbredden. Og i bytte for det Israel beholder, skulle palestinerne få områder av Israel (i tilknytning til Gaza).

Selv om norske medier stort sett har underslått hvor omfattende Israels innrømmelser var, må man forvente at en statssekretær i UD kjenner til det. Johansens uttalelse må derfor innebære at følgende er norsk syn:

a) Palestinerne har rett til å bruke vold for å gjøre slutt på Israels kontroll av palestinsk område uten at det skal undertegnes en avtale om varig fred i bytte for tilbaketrekningen. For det var det Israel forlangte.

b) Eller at Norge støtter kravet om at de arabiske flyktningene fra 1948 skal ha rett til å vende tilbake til sine eiendommer i det som nå er Israel, uten hensyn til at den israelske befolkningen stort sett selv består av flyktninger – nesten halvparten er jøder med bakgrunn i arabiske land. For det var først og fremst dette forhandlingene med palestinerne strandet på. Det betyr i så fall at Norge vil fjerne Israel fra kartet.

Kommentar av Odd Myrland

Mer informasjon:
Hør intervju med Raymond Johansen fra jpostradio.com.
Les mer om saken i jpost.com (30.03).

Flere artikler fra mars 2001:

Frigjøringshær for Jerusalem
SADDAM: Irak har startet oppbyggingen av en «Jerusalem-hær», som skal frigjøre byen fra israelsk styre.

Flere palestinere enn jøder
2050: Ifølge tall fra FN vil antallet palestinere som bor i området vest for Jordan-elven være større enn antallet jøder i år 2050. Befolkningen i Irak vil øke med 132 prosent i perioden.

Antisemittisme i Pakistan
«Nesten alt som skjer, som f. eks. at prisene stiger, kan føres tilbake til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken. Og de er det samme som USA. Og hvem kontrollerer USA? Det gjør jødene.»

Regjeringen Sharon
BAKGRUNN: Sharon fikk den forsvarsministeren han ønsket seg.
Rabbiner Michael Melchior er statssekretær i utenriksdepartementet.

En myte sprekker
EGYPT: President Mubarak har latt offentliggjøre et intervju med Sa’ad Eddin Shazli, som var øverstkommanderende for de egyptiske styrkene under Yom Kippur-krigen i 1973. Shazli innrømmer at 10 dager inne i krigen var hans styrker på flukt, selv om de hadde fordelen av overraskelse i starten. – Egypterne har trodd de vant krigen.

Røttene til kapitulasjon
– Å kutte av forbindelsen til røttene er nettopp et av hovedmålene til branja, den venstreorienterte «klikken» som dominerer Israels intellektuelle liv og som har innflytelse på alle felter: Utdanning, militæret, rettsvesenet. De betrakter jødedommen en fiende i seg selv, skriver Jonathan Rosenblum i Jerusalem Post.

Å dolke folk i ryggen
Parti-kulturen i det israelske arbeiderpartiet har blitt forsuret av en «åtterbande» med personer som Yossi Beilin og Avraham Burg i spissen. Uten å ta hensyn til noe, har de kjempet seg frem til maktposisjoner i partiet. Rabin advarte mot dem, og nektet for eksempel i månedsvis å møte Avraham Burg.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart