Hovedstaden er landets fattigste by

Hele 41,8 prosent av innbyggerne i den israelske hovedstaden Jerusalem skal nå leve under fattigdomsgrensen, skriver Globes Online. 33,2 prosent av familiene, men 53,3 prosent av barna er fattige. Det skal ikke på langt nær stå så dårlig til i de andre israelske byene, skal vi tro tallene i Nasjonalinstituttets Fattigdomsrapport for 2003. I Beer Sheva er 21,8 prosent av familiene fattige, i Ashdod 17,7 prosent, Haifa 17,5 prosent og Netanya med 17,3 prosent. 25,6 prosent av barna i Ashdod lever i fattigdom, etterfulgt av 24,4 prosent i Netanya og Beer Sheva mens Tel Aviv og Jaffa begge havner på 18,2 prosent. Tallene dekker kun byer med over 100.000 innbyggere. Om tall fra mindre småbyer hadde blitt tatt med, ville Bnei Brak blitt Israels fattigste by eller tettsted.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart